Υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης έχουν και αυτοί λάβει απειλητικές επιστολές, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δίνοντας νέα διάσταση στην υπόθεση.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ν. Κοτζιάς έχει γίνει αποδέκτης δύο επιστολών έως τώρα, πιθανώς από διαφορετικούς αποστολείς. Οι συντάκτες της πρώτης επιστολής έγραψαν στον υπουργό Εξωτερικών ότι επιφυλάσσουν τρεις σφαίρες για αυτόν και την οικογένειά του, ενώ οι αποστολείς της δεύτερης κάνουν λόγο για είσοδο του στρατού στη Βουλή.

Η δεύτερη επιστολή έχει κοινοποιηθεί και στα υπουργεία Δικαιοσύνης, Παιδείας και Αμυνας αλλά και σε βουλευτές. Όλοι οι αποδέκτες είναι πρόσωπα που έχουν εκφραστεί ανοιχτά για επίλυση του Μακεδονικού.

Δεν είναι ακόμη γνωστό πάντως αν οι επιστολές έφτασαν στα υπουργικά γραφεία των κ.κ. Καμμένου, Κοντονή και Γαβρόγλου ή παρέμειναν στο πρωτόκολλο.

Ads

Οι φάκελοι έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας ώστε να ελεγχθεί εάν υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα ή γενετικά ίχνη των δραστών.

Αρχικά και μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Ν. Τόσκας αποκάλυψε ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, έλαβε απειλητική επιστολή με το μήνυμα «έχουμε τρεις σφαίρες για σένα».

Ο Νίκος Κοτζιάς σε ανακοίνωσή του χαρακτήρισε ηθικούς αυτουργούς τα Μέσα Ενημέρωσης που τον «συκοφαντούν» και ζήτησε από την Νέα Δημοκρατία και την Εκκλησία να καταδικάσουν την απειλή εναντίον του, «χωρίς ναι μεν, αλλά» .