Με ανακοίνωσή της χθες η Συνέλευση των φοιτητών της εστίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Καλαμαριά, δήλωσε ότι αποφάσισε τον τερματισμό της κατάληψης των φοιτητικών εστιών. Οι καταλήψεις είχαν αρχίσει στις 18 Οκτωβρίου με αίτημα την απόσυρση εσωτερικού κανονισμού. Την ίδια στιγμή, από την εισαγγελία έχει δοθεί εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις για να επέμβουν και να εκκενώσουν τον χώρο.

Ads

 
Στις 18 Δεκεμβρίου μια αντιπροσωπεία φοιτητών που συμμετείχαν στην κατάληψη των φοιτητικών εστιών μετέβησαν στο κτίριο της Πρυτανείας του ΠΑΜΑΚ προσπάθησαν να συναντήσουν τον αντιπρύτανη Χρήστο Κωνσταντάτο, για να του καταθέσουν μια λίστα με 500 περίπου υπογραφές υποστηρικτών των αιτημάτων τους. Οι υπογραφές είχαν συλλεχθεί από εστιακούς αλλά και εξωεστιακούς φοιτητές.
 
Οι φοιτητές εγκλώβισαν τον αντιπρύτανη στο γραφείο του καταλογίζοντάς του αδιαφορία σε ότι αφορά την προσπάθειά τους να επικοινωνήσουν μαζί του σχετικά με τα αιτήματά τους γύρω από τον νέο κανονισμό λειτουργίας των εστιών.  
 
Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου η Γενική Συνέλευση κάλεσε σε παράσταση αλληλεγγύης στις φοιτητικές εστίες Καλαμαριάς καθώς με εισαγγελική εντολή η αστυνομία αναμενόταν να επέμβει. Χθες, ύστερα από συνέλευση του οργάνου των φοιτητών η κατάληψη τερματίστηκε.