Οι ιδιοκτήτες των ΙΧ, αλλά και των φορτηγών που χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης βρίσκονται αντιμέτωποι με πολύ υψηλές αυξήσεις, καθώς η κυβέρνηση σταματά να επιδοτεί τα 15 λεπτά ανά λίτρο.

Ads

Μέχρι και την Πέμπτη 29/9 η μέση πανελλαδική τιμή βρισκόταν στα 1,823€/λ και πλέον αναμένεται να φτάσει τα 1,973€/λ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος βενζινοπωλών Μαρία Ζάγκα είπε ότι η τιμή του πετρελαίου κίνησης θα εκτοξευτεί κι αναμένεται να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 2,20 ευρώ το λίτρο. Συγκεςκριμένα ανέφερε πως η τιμή θα εκτοξευτεί κι αναμένεται να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο στην Αττική, ενώ η κατάσταση για τα νησιά θα είναι ακόμα χειρότερη, καθώς αν υπολογίσει κανείς το κόστος της μεταφοράς, το πετρέλαιο μπορεί να ξεπεράσει και τα 2,20 ευρώ το λίτρο.

Επιπλέον, σημείωσε πως δεν γνωρίζει γιατί η κυβέρνηση κατήργησε την επιδότηση στην αντλία και ζητά την επαναφορά της άμεσα.

Επίσης ο Γιώργος Ασμάτογλου, αντιπρόεδρος Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Αττικής τόνισε ότι υπάρχουν πρατήρια που η τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπερνά την αμόλυβδη βενζίνη, ενώ επεσήμανε ότι η τιμή του πλέον ξεκινάει από 1,90€/λ

Οι υψηλότερες τιμές στην Ελλάδα:

Νομός Κυκλάδων: Από 2,058€/λ -> 2,208€/λ
Νομός Δωδεκανήσου: Από 1,94€/λ -> 2,09€/λ
Νομός Φωκίδος: Από 1,904€/λ -> 2,054€/λ
Νομός Κεφαλληνίας: Από 1,903€/λ -> 2,053€/λ

Ads