Σφοδρή επίθεση κατά του Άκη Σκέρτσου με επίκεντρο τους ισχυρισμούς του περί κοστολόγησης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εξαπολύει ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Ads

Ειδικότερα, ο Συντονιστής της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά και το χθεσινοβραδινό «άδειασμα» εκ μέρους του Μάκη Βορίδη επί του ζητήματος, σημειώνει πως οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Εσωτερικών εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο και νυν εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Α. Σκέρτσο και τον φέρνουν αντιμέτωπο με τη βαριά κατηγορία της πλαστογραφίας. 

Υπενθυμίζεται πως ευρισκόμενος σε πάνελ τηλεοπτικού σταθμού (MEGA), ο Μ. Βορίδης ρωτήθηκε εάν τα κόμματα μπορούν να πάνε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και να ζητήσουν την κοστολόγηση των προγραμμάτων τους. «Το νομικό ζήτημα, αν αυτή την στιγμή το ΓΛΚ και δη άνευ της συναίνεσης των κομμάτων έχει τη νομική δυνατότητα να κάνει μία τέτοια κοστολόγηση πράγματι είναι ερωτηματικό, νομίζω πως όχι», δήλωσε.

«Λυπόμαστε πολύ που ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρατάει ως εκπρόσωπό του έναν πλαστογράφο. Δεν μας εκπλήσσει, όμως, διότι και ο ίδιος επικαλέστηκε το πλαστό έγγραφο Σκέρτσου» υπογραμμίζει ο Δ. Τεμπονέρας.

«Και καλούμε για ακόμη μια φορά τον κ. Μητσοτάκη να μην κρυφτεί. Να έρθει σε από κοινού κοστολόγηση των προγραμμάτων μας σε όποιον ανεξάρτητο φορέα θέλει και την επόμενη ημέρα να γίνει τηλεμαχία με τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για την αλήθεια των προγραμμάτων μας και όχι για τα fake news της Πειραιώς» καταλήγει ο συντονιστής της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ολόκληρη η δήλωση του Διονύση Τεμπονέρα

«Για 15 ημέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου ο κ. Σκέρτσος κουνούσε στα κανάλια ένα «έγγραφο» ως δήθεν κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Χθες βράδυ αποκαλύφθηκε ότι το έγγραφο αυτό ήταν πλαστό.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο κ. Βορίδης παραδέχτηκε ότι το ΓΛΚ δεν έχει την νομική δυνατότητα να κοστολογεί προγράμματα κομμάτων.

Οι δηλώσεις Βορίδη εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο και νυν εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Σκέρτσο και τον φέρνουν αντιμέτωπο με την βαριά κατηγορία της πλαστογραφίας.

Λυπούμαστε πολύ που ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρατάει ως εκπρόσωπό του έναν πλαστογράφο. Δεν μας εκπλήσσει, όμως, διότι και ο ίδιος επικαλέστηκε το πλαστό έγγραφο Σκέρτσου.

Και καλούμε για ακόμη μια φορά τον κ. Μητσοτάκη να μην κρυφτεί. Να έρθει σε από κοινού κοστολόγηση των προγραμμάτων μας σε όποιον ανεξάρτητο φορέα θέλει και την επόμενη ημέρα να γίνει τηλεμαχία με τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για την αλήθεια των προγραμμάτων μας και όχι για τα fake news της Πειραιώς».