Στο δυστύχημα των Τεμπών αλλά και στα emails της Ασημακοπούλου εστιάζει το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ που κατατίθεται σήμερα Τρίτη στη Βουλή.

Ads

Το κείμενο υπογράφουν οι 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Νωρίτερα ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης ενημέρωσε τηλεφωνικά για το περιεχόμενο και το σκεπτικό της πρότασης, τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτη Φάμελλο, την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και  τον επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση.

Πρόκειται για τα κόμματα που στις δημόσιες τοποθετήσεις τους έχουν εκφράσει την πρόθεση να συνυπογράψουν την πρόταση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για λόγους θεσμικής τάξης ενημέρωσε για την πρόταση μομφής και τον γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Το ΚΚΕ θα στηρίξει στη Βουλή την πρόταση δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, αναδεικνύοντας τόσο την ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων για το έγκλημα των Τεμπών, μαζί με τις προσπάθειες συγκάλυψης, όσο και το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής που στρέφεται κατά των εργατικών, λαϊκών, δημοκρατικών δικαιωμάτων», αναφέρεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση.

Ολο το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας