Την προσεχή Τετάρτη θα συνεδριάσει η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής με επίκεντρο τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών. Σημειώνεται πως την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί γενική απεργία των δημοσιογράφων.

Ads

Την Επιτροπή θα ενημερώσει ο νέος υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ αντιδράσεις έχει προκαλέσει η μη κλήση του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος βρέθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου επί σχεδόν 4 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις διαφωνίες των κομμάτων επικαλέστηκε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας για να ανακοινώσει ότι δεν προγραμματίζεται συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών, την οποία είχε ζητήσει εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σύμφωνα με πηγές από την Διάσκεψη των προέδρων ανέφεραν πως οι κυβερνητικοί βουλευτές πρότειναν να έρθει και ο Χρήστος Σπίρτζης στην Επιτροπή Παραγωγής για αυτήν την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση που έκανε λόγο η ΝΔ από την περασμένη εβδομάδα.

Ads

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ειπώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα, ενώ ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε πως δεν καλείται ο τ. υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής και αντέτεινε ότι μπορεί να έρθουν και άλλοι πρώην υπουργοί όπως ο Κωστής Χατζηδάκης.