Στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου συζητείται σήμερα Δευτέρα 18 Μαρτίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η αναφορά του Συλλόγου Τέμπη 2023 για το έγκλημα στα Τέμπη και την επιχείρηση συγκάλυψης.

Ads

O Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων «ζητά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υποστηρίξει την αναφορά που καταθέσαμε για τους χειρισμούς της κυβέρνησης».

Μετά από αίτημα του ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Αρβανίτη, η αναφορά που κατέθεσε η Μαρία Καρυστιανού εκ μέρους του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών συζητείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ads

«Μετά την εκδήλωση που διοργανώσαμε στο Ευρωπαϊκό πριν από έναν μήνα, ακολουθεί το δεύτερο βήμα στο δρόμο για τη δικαίωση των συγγενών των θυμάτων αυτού του εγκλήματος. Όχι στη συγκάλυψη! Δικαιοσύνη!», επισημαίνει ο Κώστας Αρβανίτης.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν ξεπεράσει το 1,3 εκατομμύριο οι υπογραφές στο ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μια πρωτοβουλία για την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας όταν προκύπτουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά σε αυτό τον σύνδεσμο ΕΔΩ.