Η ειδική συμπληρωματική τεχνική έκθεση του Βασίλη Κοκοτσάκη για το έγκλημα των Τεμπών που κατατέθηκε στον εφέτη ανακριτή την Παρασκευή 22/3, ήρθε στο φως της δημοσιότητας και παρουσιάζει τα πολύ σοβαρά λάθη, τις παραλείψεις και τις ενέργειες που αλλοίωσαν τον τόπο όπου συντελέστηκε το φονικό δυστύχημα.

Ads

Στην έκθεση, που δημοσιοποίησε το topontiki.gr, διαπιστώνεται πώς όχι μόνο δεν προστατεύτηκε το σημείο με τα συντρίμμια της τραγωδίας, αλλά και απομακρύνθηκαν επιλεκτικά αποδεικτικά στοιχεία και πειστήρια, από μια ομάδα τα μέλη της οποίας δεν ανήκαν σε διασώστες, όπως φαίνεται.

Ο τέως αξιωματικός του ανακριτικού τομέα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας -ειδικός πραγματογνώμονας σε θέματα πυρκαγιών, ατυχημάτων και εμπρησμών και τεχνικός σύμβουλος της επιτροπής των γονέων-συγγενών των θυμάτων- στο πολυσέλιδο πόρισμά του είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός.

Όπως υποστηρίζει: «Κατά τη διάρκεια της ερευνάς μας για την εξεύρεση φωτογραφικού υλικού και την ανάλυση αυτών, έγινε αντιληπτή μια συστηματική, συνεχόμενη και επιμελής προσπάθεια μεταβολής και αλλοίωσης του τοπίου του δυστυχήματος-εγκλήματος, από μέλη ομάδας που δεν φάνηκαν να ανήκουν σε κάποια ομάδα διάσωσης.

Ads

Με πολύ μεθοδικό τρόπο αφαιρούσαν συγκεκριμένα κομμάτια από τον χώρο του δυστυχήματος και τα τοποθετούσαν επιμελώς στο πίσω μέρος του εναπομείναντος βαγονιού, πίσω από το εμπορευματοκιβώτιο με τα χαρακτηριστικά ΖIM-ONITOR και πριν τα μεταφέρουν τα τοποθετούσαν σε χώρο συγκέντρωσης άλλο από αυτόν που προοριζόταν για θέση Κουλούρι».

Και συνεχίζει στην έκθεσή του ο κ. Κοκοτσάκης: «Η μεταφορά και αφαίρεση αυτών των κομματιών είναι άκρως προβληματική και ενοχοποιητική ως προς την αλλοίωση της σκηνής του δυστυχήματος (εγκλήματος) μιας και τα συγκεκριμένα κομμάτια δεν αποτελούν κομμάτια του δηλωμένου εμπορεύματος της εμπορικής αμαξοστοιχίας, και έπρεπε να μεταφερθούν με τα υπόλοιπα συντρίμμια – πειστήρια του δυστυχήματος στην θέση Κουλούρι όπου έχουν μεταφερθεί τα υπόλοιπα με τα φορτηγά αυτοκίνητα όπως έγινε και όχι προς άγνωστη κατεύθυνση, αφού στην θέση Κουλούρι τέτοια αντικείμενα δεν υφίστανται».