Νέα δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών. Συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας προχωρούν σε προσφυγή κατά της διάταξης της εισαγγελέως πρωτοδικών Λάρισας, κ. Κεχαγιά.

Ads

H απόφαση της εισαγγελέως αφορούσε στην αρχειοθέτηση της μήνυσης των συγγενών των θυμάτων κατά του Χρήστου Τριαντόπουλου και της Ζωής Ράπτη για τη σιδηροδρομική τραγωδία.

Η προσφυγή θα εξεταστεί από τον εισαγγελέα που θα εκδώσει την ανάλογη απόφαση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, αναζητούσαν συμπληρωματικό βιολογικό υλικό στα χώματα που μεταφέρθηκαν από τον τόπο του δυστυχήματος.

Ads

Τι έλεγε η εισαγγελική διάταξη

Στην εν λόγω επίμαχη εισαγγελική διάταξη αναφερόταν χαρακτηριστικά: «επειδή, δεν δύναται να στοιχειοθετηθεί η αντικειμενική υπόσταση των ανωτέρων αδικημάτων σε βάρος των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη μόνο από την παρουσία τους στο χώρο χωρίς να προκύπτει η καθ’ οποιανδήποτε τρόπο συμμετοχή τους στη λήψη ή υλοποίηση απόφασης επέμβασης στον τόπο του ατυχήματος πρέπει η υπό κρίση έγκληση να απορριφθεί ως προς αυτούς ως προφανώς ουσία αβάσιμη».

Η Μαρία Καρυστιανού είχε σχολιάσει προσφάτως για το θέμα, αναφερόμενη στη Γεωργία Αδειλίνη που μίλησε στο φόρουμ των Δελφών, «θα μας ενδιέφερε από την κ. Αδειλίνη, αντί να ακούσουμε τα σχόλια για αυτά που ειπώθηκαν που είναι πολύ εύκολο να αποδειχθούν, να ακούσουμε την άποψή της για την κίνηση της κ. Κεχαγιά, της πρώην εισαγγελέως Λάρισας, η οποία αρχειοθέτησε τη μήνυσή μας για τον κ. Τριαντόπουλο. Και εκεί είναι η ουσία του θέματος για εμάς. Δεν σκόνταψαν στο όνομα Τριαντόπουλος; Δεν έχουν δει το δημόσιο βίντεο όπου ο κ. Τριαντόπουλος ομολογεί ότι με εντολή πρωθυπουργού έκανε τις παρεμβάσεις στον χώρο; Δεν υπάρχει στο κατηγορητήριο για αλλοίωση του χώρου; Με ποια νομική λογική αυτό αρχειοθετήθηκε;»