Στην περίπτωση που το Μαξίμου θεωρούσε ότι ο χρόνος μετράει υπέρ του στον αφανισμό 57 ψυχών, στο έγκλημα των Τεμπών, από το μεσημέρι της Τετάρτης, είναι βέβαιο πως δεν θα μπορεί να υπολογίζει πλέον σε αυτόν, αφού, η Αθήνα γνώρισε μία από τις μεγαλύτερες, μαχητικότερες και συγκονιστικότερες διαδηλώσεις και πορείες των τελευταίων δεκαετιών.

Ads

Δεν επρόκειτο μόνο για φόρο τιμής.

Ήταν δήλωση οργής.

Δεν ήταν μόνο θρήνος.

Ήταν υπόσχεση και προειδοποίηση.

Υπόσχεση στους γονιούς των παιδιών που ακόμη περιμένουν το τηλεφώνημα «όταν φτάσεις».

Προειδοποίηση προς ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα, εντός του οποίου φύτρωσαν τα «άνθη του κακού», ότι, αργά ή γρήγορα, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, θα πληρώσει.

https://youtu.be/0xRVcK4UqQ4?feature=shared

Για πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από την Ομόνοια και μέχρι το Σύνταγμα, η Πανεπιστημίου και η Σταδίου, ήταν αδιαπέραστες.

Ο όγκος και ο παλμός των προσυγκεντρώσεων, το μέγεθος της συσσωρευμένου θυμού και της αποφασιστικότητας, είχαν συντρίψει τις αόρατες ιδεολογικοπολιτικές οριοθετήσεις, αυτές που νιώθεις σε κάθε «τυπική» απεργιακή συγκέντρωση, και είχαν μετατρέψει τις χιλιάδες και χιλιάδες του κόσμου, σε ένα ενιαίο «ποτάμι» οργής.

https://youtu.be/uf9Lan_fIw0?feature=shared

Είναι χαρακτηριστικό της παραπάνω περιγραφής, ότι ενώ η κεφαλή της διαδήλωσης έφτανε στα γραφεία της Hellenic Train στην Συγγρού, τα μπλοκ στην Ομόνοια μόλις άρχισαν να κινούνται, κάτω από το μυριόστομο σύνθημα, «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές»!

Ιδιαίτερη αίσθηση και συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία του Σωματείου Εργαζομένων στη «Hellenic Train» με μαύρο πανό και σύνθημα «Μετρηθήκαμε και είμαστε λιγότεροι».

https://youtu.be/uf9Lan_fIw0?feature=shared

Φυσικά, τα ΜΑΤ έκλεισαν τον δρόμο με κλούβες μπροστά από τα γραφεία της «Hellenic Train», σε ένα ακόμη τεκμήριο του πόσο πραγματικά ειλικρινής είναι η κυβέρνηση, στις «συγγνώμες».

https://youtu.be/PBv6-RZOjek?feature=shared

Από το πρωί στους δρόμους – Γιγαντοπανό σε υπουργείο Ανάπτυξης και ΟΣΕ

Από νωρίς τοι πρωί της Τετάρτης, με γιγαντοπανό στο υπουργείο Ανάπτυξης και στο κτίριο του ΟΣΕ στην Καρόλου, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία καλούσαν τον κόσμο σε μαζική συμμετοχή στην  πανελλαδική πανεργατική απεργία και να καταδικάζουν την πολιτική που προκαλεί εγκλήματα όπως των Τεμπών

Γιγαντοπανό, με το σύνθημα «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί – Να αποδοθούν ευθύνες – Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», κρέμασαν στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας.

https://youtu.be/FGOGj7kIkR8?feature=shared