Νέες μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα. Τα ΜΑΤ έριξαν χημικά και κρότου λάμψης στο πλήθος, με ομάδα ατόμων να πετάει πέτρες, μολότοφ και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ads

Στην Αθήνα, πλήθος κόσμους συγκεντρώθηκε στα Προπύλαια, για να κατευθυνθεί προς τη Βουλή, ενώ στο Σύνταγμα πραγματοποιήθηκε και σιωπηλή διαμαρτυρία, όπου πολίτες κρατούσαν κεριά και μαύρα μπαλόνια.

Στην κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν μέλη φοιτητικών συλλόγων, εργαζόμενοι αλλά και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία απαίτησαν να μην υπάρξει συγκάλυψη των υπευθύνων του δυστυχήματος.

Η λέξη «ΟΡΓΗ» σχηματίστηκε σε πλακάτ που κρατούσαν διαδηλωτές, ενώ ένα κεντρικό πανό έγραφε χαρακτηριστικά: «Τα κέρδη τους, οι νεκροί μας». Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, οι συμμετέχοντες είναι περίπου 3 χιλιάδες, ενώ σημειώθηκαν και επεισόδια.

Ads

Οι συμμετέχοντες κάλεσαν επίσης σε μεγάλο συλλαλητήριο την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου. 

Σημειώνεται ότι το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκαν μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας φοιτητών και μαθητών σε Αθήνα, Λάρισα και άλλες πόλεις της χώρας. 

Στιγμιότυπα από την Αθήνα

image

image

image

image

image

Στιγμιότυπα από Θεσσαλονίκη

image

image

image

image

image

image