Χρειάστηκε να περάσει ενάμιση χρόνος για να εντοπιστεί το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την επιβατική στα Τέμπη και το οποίο αναζητούσαν οι ιδιώτες εμπειρογνώμονες και ο εφέτης ανακριτής.

Ads

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το κοντέινερ εντοπίστηκε σε ιδιωτική επιχείρηση στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και με έγγραφό του ο εφέτης ανακριτής, δεδομένου ότι αποτελεί σημαντικό πειστήριο, έχει δώσει εντολή στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Πιερίας και Λάρισας να μεταφερθεί με ασφάλεια, άμεσα, σήμερα Παρασκευή, στο Κουλούρι, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα τα στοιχεία της υπόθεσης της τραγωδίας.

Το κοντέινερ ήταν έμφοφτο όταν συνέβη η σιδηροδρομική τραγωδία.

Σύμφωνα με το έγγραφο της παραγγελίας του ανακριτή, που δημοσιεύει το Documento, πρόκειται για το κοντέινερ με αριθμό OOLU 6870319.

Ads

Συγκεκριμένα, ο ανακριτής αναφέρει στην παραγγελία του προς την αστυνομία πως «στα πλαίσια της διεξαγόμενης από εμάς κύριας ανάκρισης… ανευρέθη στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης… το εμπορευματοκιβώτιο με αριθμό OOLU 6870319…».

Ως εκ τούτου, προκύπτουν ορισμένα εύλογα ερωτήματα, όπως:

Ποιος έδωσε την εντολή να μεταφερθεί το κοντέινερ σε ιδιωτικό χώρο και γιατί;

Πότε ακριβώς πραγματοποιήθηκε αυτή η μεταφορά;

Εάν έγινε οποιαδήποτε είδους παρέμβαση στο περιεχόμενό του – και ποια – μέσα σε αυτό το απίστευτα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συγγενής θύματος: Υπάρχει πιθανότητα να μας οδηγήσει σε συμπεράσματα

Ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή εμφανίστηκε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, συγγενής θύματος, μετά από αίτηση του οποίου στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές, εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε το κοντέινερ από το Καλοχώρι στο Κουλούρι.

«Η αναζήτηση του εφέτη έφερε καρπούς, μεταφέρθηκε το κοντέινερ» ανέφερε, προσθέτοντας ότι έχουν ήδη ζητήσει πραγματογνώμονα, προκειμένου να το εξετάσει.

«Το κοντέινερ είναι όπως ακριβώς παραλήφθηκε, μεταφέρθηκε στον ΟΣΕ και μετά στην εταιρία. Υπάρχει πιθανότητα να μας οδηγήσει σε συμπεράσματα» εκτίμησε.

Τέλος, σημείωσε ότι ο ίδιος έχει δώσει κατάθεση για το ξεμπάζωμα και κατέληξε ότι πρέπει «… να απαντηθούν τα ερωτήματα, ποιος έδωσε τις εντολές»

.