Για την πορεία των ερευνών θέλουν να ενημερωθούν οι οικογένειες των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών, μέσω δικηγόρου, ο οποίος  επισκέφθηκε την Δευτέρα, γι’ αυτόν τον σκοπό, τον ειδικό εφέτη ανακριτή και τον εισαγγελέα Πρωτοδικών που έχουν αναλάβει την έρευνα για πιθανή συγκάλυψη με την μεταφορά υλικού από τον τόπο του συμβάντος, από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Ads

Ο δικηγόρος ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών καθώς και να επανεξεταστούν προσωπικά αντικείμενα θυμάτων που βρέθηκαν είτε στο Κουλούρι, όπου φυλάσσονται τα βαγόνια, είτε σε άλλα σημεία και φυλάσσονται κάποια εξ αυτών στο Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο συνήγορος των οικογενειών εκτιμά ότι δεν έχουν εξεταστεί όπως θα έπρεπε τα συγκεκριμένα προσωπικά αντικείμενα και ζητά να επανεξεταστούν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου για να πέσει φως στην υπόθεση.

Στο μεταξύ, αναμένεται εντός των ημερών η πραγματογνωμοσύνη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ads

Υπεθυμίζεται ότι έχει οριστεί ειδικός πραγματογνώμονας καθηγητής από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για να αποφανθεί εάν το ξυλόλιο, ο διαλύτης δηλαδή που βρέθηκε στον τόπο του δυστυχήματος, αντιστοιχεί σε μεγαλύτερη ποσότητα.

Τέλος αναμένεται και η πραγματογνωμοσύνη του Αγγλου ειδικού, ο οποίος έχει αναλάβει την ανάκτηση του υλικού των καμερών των σταθμών από τη Θεσσαλονίκη μέχρι και τους Νέους Πόρους για να διαπιστωθεί το φορτίο που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία.