Στην πορεία που έγινε την Τετάρτη (28/2) οι συγκεντρωμένοι, μεταξύ τους συγγενείς και φίλοι των θυμάτων, έγραψαν με κόκκινη μπογιά στην άσφαλτο μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη τα ονόματα των 57 θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

Ads

Το βράδυ της ίδιας μέρας, σε βίντεο που κατέγραψε πολίτης φαίνεται η υδροφόρα του δήμου Αθηναίων να τα σβήνει λίγες ώρες μόνο μετά την πορεία στη μνήμη των θυμάτων.

 

Αντιδήμαρχος καθαρισμού: «Δεν πήγαν κάποια ειδικά συνεργεία»

Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων Ρωξάνη Μπέη, μιλώντας στο MEGA σχετικά με το ζήτημα, τόνισε ότι τα δημοτικά συνεργεία καθαρίζουν το συγκεκριμένο σημείο κάθε φορά μετά τις πορείες.

«Ενημερώθηκα χθες και το είδα και στα social media. Γενικά τα συνεργεία καθαρισμού μετά από πορείες και κάθε μέρα, πλένουν στο σημείο. Δεν πήγαν κάποια ειδικά συνεργεία, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Και εγώ ήμουν στην πορεία και αυτό το ζήτημα δεν το είχα δει. Ούτε είχα μιλήσει με κάποιο συνεργείο», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ρωξάνη Μπέη.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι «εκεί το συνεργείο πηγαίνει σταθερά, δεν με κάλεσαν για να με ρωτήσουν να “σβήσουμε ή να μην σβήσουμε”. Οι εργαζόμενοι πήγε στο σημείο στις 23:30, την ώρα που πάει συνήθως. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις αλλά σας εξηγώ τη συνήθη πρακτική. Δεν υπήρξε κάποια άλλη ειδική επικοινωνία».

Τέλος, επισήμανε πως τα συνεργεία «πηγαίνουν πάντα μετά από πορείες δεν πήγαν ειδικώς».