Τουλάχιστον τρία, πιθανά και τέσσερα άτομα, αφορούν οι νέες διώξεις που αναμένονται, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ads

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, τα πρόσωπα αυτά είναι υπηρεσιακά, πιο ψηλά στην ιεραρχία από τον σταθμάρχη της Λάρισας και οι επόμενες κινήσεις είναι θέμα ωρών.

Θα αφορούν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την άσκηση νέων ποινικών διώξεων σε τουλάχιστον 3 άτομα για ίδια ή «συναφή αδικήματα», όπως ανέφερε σε δικαστικό έγγραφο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος.

Με το έγγραφο αυτό που αναφερόταν σε επιπλέον υπόπτους και συναφή αδικήματα, ο εισαγγελέας ζήτησε τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, για να οριστούν ένας εφέτης ανακριτής και αναπληρωτής του ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ads

Η ανακρίτρια της υπόθεσης ήδη εξετάζει ως μάρτυρες σταθμάρχες που υπηρετούν στη Λάρισα και άλλους εργαζόμενους του ΟΣΕ, ενώ αναμένονται οι πραγματογνωμοσύνες που ήδη έχουν διαταχθεί από εισαγγελικής πλευράς και διενεργούνται ήδη για τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Πρόκειται για δυο δικαστικούς πραγματογνώμονες οι οποίοι από την πρώτη στιγμή έχουν οριστεί και πιθανότατα σήμερα θα δώσουν τις πρώτες εκτιμήσεις τους στις δικαστικές αρχές της Λάρισας.