Δίωξη σε βάρος δύο υψηλόβαθμων στελεχών της Hellenic Train, τον διευθύνοντα σύμβουλο και τον διευθυντή διεύθυνσης της εταιρείας, άσκησε ο αρμόδιος αντεισαγγελέας Εφετών για την πολύνεκρη μετωπική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Ads

Η Hellenic Train, ως ανώνυμη σιδηροδρομική εταιρεία, έχει -μεταξύ άλλων- την κύρια δραστηριότητα για την παροχή υπηρεσιών έλξης για τη σιδηροδρομική μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων.

Τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη διώκονται για αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν δια παραλείψεως και ειδικότερα για τα πλημμελήματα, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή και της απλής σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία».

Σε βάρος των υπολοίπων 31 στελεχών του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ έχει ασκηθεί δίωξη και για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας της συγκοινωνίας.

Ads

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο εφέτης ανακριτής ερευνά τυχόν ευθύνες και ακόμη δύο φορέων, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο άσκησης πρόσθετων διώξεων σε βάρος υπηρεσιακών στελεχών, με τους οποίους -εκτός απροόπτου- αναμένεται να περαιωθεί η κύρια ανάκριση και να ανοίξει έτσι ο δρόμος για την εκδίκαση της υπόθεσης.