Απολογείται σήμερα, Δευτέρα (19/6) ένα από τα πέντε νέα διωκόμενα πρόσωπα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όλοι τους διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ απ’ το 2017 μέχρι σήμερα. 

Ads

Συγκεκριμένα, ενώπιον ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών βρίσκεται ο Ζαχαρίας Στουρνάρας, νυν διευθυντής της Διεύθυνσης Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης στον ΟΣΕ.

Το στέλεχος του ΟΣΕ βρίσκεται αντιμέτωπος με κακουργηματικές διώξεις αναφορικά με το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς κατηγορείται για:

  • δια παραλείψεως κατ’ εξακολούθηση διατάραξη της ασφάλειας της συγκοινωνίας,
  • δια παραλείψεως ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή,
  • δια παραλείψεως βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή,
  • δια παραλείψεως απλή σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή.

Ο κ. Στουρνάρας είναι ο άνθρωπος που ζητούσε επιτακτικά, στις 20 Μαρτίου, να μπει «τέλος» στις δηλώσεις του σταθμάρχη Λάρισας on air, μετά από σχετικό αίτημα του τότε υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου, καθώς διέψευδε πανηγυρικά την ύπαρξη τηλεδιοίκησης στη Λάρισα.

Ads

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που βρέθηκε ως κοινός επιβάτης στα πρώτα δρομολόγια κατά την επανεκκίνηση των σιδηρορόμων, δηλώνοντας σίγουρος και ασφαλής, παραλείποντας να δώσει την ιδιότητά του στις τηλεοπτικές κάμερες. «Βεβαίως – βεβαίως, πολύ ασφάλεια παιδιά, το παίρνω (σ.σ. το τρένο) άνετα» δήλωσε πριν δύο μήνες.

Παραδόθηκε το πόρισμα των δικαστικών εμπειρογνωμόνων

Στα χέρια του ειδικού εφέτη ανακριτή βρίσκεται το πόρισμα των δικαστικών εμπειρογνωμόνων.

Το 250 σελίδων πόρισμα, που παραδόθηκε σήμερα Δευτέρα (19/6) και αναμένεται να συμπεριληφθεί στην δικογραφία, περιλαμβάνεται κρίσιμα στοιχεία, όπως, συνομιλίες και υλικό, που θα το αξιολογήσει ο ειδικός εφέτης ανακριτής για να διαπιστώσει τυχόν ευθύνες και άλλων προσώπων στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Διαβάστε σχετικά: Ο «τυχαίος επιβάτης» Ζαχαρίας Στουρνάρας μεταξύ των διωκόμενων για το έγκλημα στα Τέμπη