Τέλος στα SMS στο 13033 και στο 13032, απελευθέρωση διαπεριφερειακών μετακινήσεων (σημ: με κάποιους περιορισμούς αν πρόκειται για μετακίνηση στη νησιωτική Ελλάδα) και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30, ανακοίνωσε o υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος. 

Ads

Το άνοιγμα του τουρισμού έφερε το τέλος του Lockdown και η άρση των μέτρων, που σημαίνουν και την κατάργηση του click away και του click inside για το λιανεμπόριο, ξεκινάει από την Παρασκευή 14 Μαΐου ταυτόχρονα δηλαδή με την πρεμιέρα του τουρισμού. 

Σημειώνεται πως η μεταφορά της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 00:30 αλλάζει και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, τα οποία θα μπορούν να παραμένουν ανοιχτά έως τις 00:15. Παρόλα αυτά, η παράταση της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση παραμένει.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η απελευθέρωση διαπεριφερειακών μετακινήσεων διαφοροποιείται αν ο προορισμός είναι η ηπειρωτική Ελλάδα ή τα νησιά. Συγκεκριμένα ενώ για την ηπειρωτική Ελλάδα δεν θα υπάρχει κάποια προϋπόθεση για τη μετακίνηση στη νησιωτική Ελλάδα, με εξαίρεση την Εύβοια και τη Λευκάδα όπου η μετακίνηση γίνεται και οδικώς, θα απαιτείται είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού δύο δόσεων, το οποίο θα εκδίδεται 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση, είτε αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών, είτε self test επίσης 24 ωρών. Αποδεκτή είναι και η βεβαίωση νόσησης, έχοντας εκδοθεί 2 μήνες μετά τη νόσηση και έχει ισχύ για εννέα μήνες.

Ads