Σταματάει την απεργία πείνας ο καταδικασμένος σε 13 χρόνια φυλάκιση για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Γιάννης Λαγός, καθώς, όπως ενημέρωσε ο ίδιος, πήρε διαβεβαιώσεις από την εισαγγελία των φυλακών Δομοκού ότι θα του επιτραπεί να εκφωνήσει ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο την επόμενη φορά ως ευρωβουλευτής.

Ads

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι με τη συνοδεία 20 περίπου αστυνομικών θα μεταφερθεί στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα. Μάλιστα, οι συνοδοί του, καθώς θα είναι οπλισμένοι, θα πρέπει να λάβουν ειδική άδεια από τον Πρόεδρο της Ευρωβουλής προκειμένου να εισέλθουν στο κτίριο, που λειτουργεί υπό καθεστώς πρεσβείας και δεν επιτρέπεται η είσοδος σε οπλισμένους άνδρες.

Σημειώνεται πως ο Γιάννης Λαγός ανήκει στους «μη εγγεγραμμένους» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των οποίων η γραμματεία – λόγω πολυσυλλεκτικότητας – δέχεται χωρίς κριτήριο τα αιτήματα όσων θέλουν να μιλήσουν. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό η επόμενη Ολομέλεια να πραγματοποιηθεί μόνο με φυσική παρουσία των ευρωβουλευτών στο Στρασβούργο, οπότε η συμμετοχή Λαγού από Αθήνα να μην είναι εφικτή.