Όπως αναφέρει το «Έθνος», αν και, όλοι οι ταξιδιώτες με λεωφορείο, που διέρχονται το Τελωνείο Ευζώνων, επανελέγχονται από τον ΕΟΔΥ στα σύνορα (ενώ υποχρεούνται και να έχουν μαζί τους και να προσκομίσουν στις ελληνικές αρχές αρνητικό μοριακό τεστ pcr εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή), τόσο εκείνοι που είναι θετικοί στον κορονοϊό, όσο και εκείνοι που διεγνώσθησαν αρνητικοί, συνεχίζουν κανονικά το ταξίδι προς τον προορισμό τους.

Ads

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα, η συγκεκριμένη πρακτική, επαναλαμβάνεται καθημερινά τους τελευταίους δύο μήνες στο τελωνείο των Ευζώνων, το οποίο μάλιστα, μετά και το κλείσιμο της Δοϊράνης, της Νίκης αλλά και τον αριθμητικό περιορισμό επιβατών από την Κρυσταλλοπηγή, αποτελεί την κύρια οδική πύλη εισόδου στη χώρα.

Παράλληλα, μετά την ολοκλήρωση του τεστ για τον κορονοϊό, η Αστυνομία ζητά από τους επιβάτες να δηλώσουν τόμο μόνιμης κατοικίας, στέλνει σήμα στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένουν, ενώ ενημερώνει και τους φορείς του ιού για το ύψος των προστίμων σε περίπτωση που «σπάσουν» την 14ήμερη υποχρεωτική καραντίνα, στην οποία πρέπει να μπουν όταν φτάσουν.

«Ανησυχούμε για αυτά τα περιστατικά. Και εδώ υπάρχει ένας παραλογισμός όταν σε ένα λεωφορείο υπάρχουν 30-35 άτομα. Ταξιδεύουν όλη την μέρα μαζί και αν βγουν οι δύο θετικοί καταλαβαίνεται ότι είναι πιθανό να έχουν κολλήσει και οι υπόλοιποι. Έχουμε θέσει το θέμα αρμοδίως τόσο προφορικώς όσο και γραπτώς» τονίζουν στο ethnos.gr πηγές του τελωνείου.

Ads

Τέλος, σύμφωνα πάντα με το «Έθνος», δεν πραγματοποιείται κανένας έλεγχος στα φορτηγά που περνούν από τα σύνορα των Ευζώνων καθημερινά, ενώ, κυρίως, Αλβανοί ταξιδιώτες, μισθώνουν λεωφορεία και κατά δεκάδες μπαίνουν στην Ελλάδα, ταξιδεύοντας διαμέσου της Βόρειας Μακεδονίας μέχρι και 12 ολόκληρες ώρες.