Ποιος το περίμενε ότι στο παρά πέντε των εκλογών στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θα άνοιγε θέμα οικονομικής επιβάρυνσης των ελεύθερων επαγγελματιών!

Ads

Κι όμως, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για επαναφορά των κρατήσεων στο ετήσιο εισόδημά τους προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από όλες σχεδόν τις επαγγελματικές ομάδες που θα πλήττονταν από μια τέτοια πολιτική.

Η συνέχεια ήταν η  αναμενόμενη…

Η ΝΔ αξιοποίησε αμέσως την ευκαιρία για να τρομοκρατήσει την μεσαία τάξη για όσα την περιμένουν αν κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ:

Ads

Και ο Γ. Κατρούγκαλος αναδιπλώθηκε, εξηγώντας ότι πρόκειται για την προσωπική του άποψη που δεν έχει σχέση με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ:

Στην Κουμουνδούρου προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση και δυσφορία.

Το επίσημο ξεκαθάρισμα έγινε από την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου:

«Καμία επιβάρυνση φορολογική ή ασφαλιστική στη μεσαία τάξη, τους ελεύθερους επαγγελματίες ή τους αυτοαπασχολούμενους δεν προβλέπει το πρόγραμμά μας. Αντιθέτως, ελαφρύνσεις προβλέπει και προστασία των εισοδημάτων και της περιουσίας τους, σε ένα συμβόλαιο με τους πολίτες που αποτελεί δέσμευση. Η μεσαία τάξη ξέρει κ. Μητσοτάκη”.

Παρενέβη και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με ανάρτησή του: «Έχω εργαστεί, προσωπικά και αναλυτικά, με το Πρόγραμμα – ‘Συμβόλαιο Αλλαγής’ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε όλα τα στάδια διαμόρφωσής του. H οικονομική και ασφαλιστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ξεκάθαρα διατυπωμένη στο ‘Συμβόλαιο Αλλαγής’ και στοχεύει στην σταθερή ανάπτυξη με ισχυρή κοινωνική συνοχή.

Αυτό είναι πέρα και πάνω από οποιεσδήποτε προσωπικές απόψεις και είναι απόλυτα δεσμευτικό της πολιτικής που θα εφαρμόσουμε. Κανένας νέος φόρος και καμία νέα ασφαλιστική εισφορά στη μεσαία τάξη, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους αυτοαπασχολούμενους.

Το πρόγραμμά μας υποστηρίζει την ανάπτυξη μέσα από σαφείς φορολογικές ελαφρύνσεις στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και στους ελεύθερους επαγγελματίες, που άλλωστε αποτελούν και τη σπονδυλική στήλη της οικονομίας».

Ακολούθως, παρέμβαση έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μιλώντας στο in.gr ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμία αύξηση εισφορών στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ειδικότερα ο κ. Τσίπρας ανέφερε:

«Θέλω να ξεκαθαρίσω. Δεν υπάρχει καμία αύξηση εισφορών στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν αλλαγές στη ζωή τους αλλά οι αλλαγές θα είναι θετικές από την αύξηση του αφορολογήτου ορίου στα 10.000 ευρώ, από την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, από την μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ που θα μειώσει τις τιμές και τη ρύθμιση χρεών.

Αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης, αγροτικής γης, και ρύθμιση χρεών ώστε η μεσαία τάξη να μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της χωρίς να χάσει την περιουσία της. Είμαι απόλυτα κάθετος σε αυτό. Το πρόγραμμά μας είναι αναρτημένο εδώ και 20 μέρες. Είναι 20 σελίδες. Είναι λαθροχειρία μεγάλη και unfair και fake news να πάμε να κερδίσουμε ψήφους».

 

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε πως αποσύρεται από την εκλογική μάχη

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs, το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κορυφής στην Κουμουνδούρου στο πλαίσιο της οποίας φέρεται να ασκήθηκε έντονη κριτική στον Γιώργο Κατρούγκαλο για την συγκεκριμένη τοποθέτησή του, με δεδομένες και τις έντονες αντιδράσεις στους κόλπους των ελευθέρων επαγγελματιών.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να άσκησε πιέσεις για την απόσυρση της Γιώργου Κατρούγκαλου από την εκλογική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης: Γιώργος Κατρούγκαλος: Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη, αποσύρομαι από την εκλογική μάχη – Το παρασκήνιο