Το τελευταίο αντίο στον κυβερνήτη, σμηναγό του «Φάντομ», Στάθη Τσιτλακίδη, λέει σήμερα ο Γρανίτης Δράμας, όπου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία.

Ads

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στην εξόδιο ακολουθία του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, θα παραβρεθούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου σε συνεδρίασή του αποφάσισε:

  • Να κηρυχθεί τριήμερο πένθος.
  • Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα και κτίρια του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου.
  • Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου  από ώρα την 11η πρωινή της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου 2023, σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής προς τον εκλιπόντα.
  • Να παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου.
  • Να κατατεθεί στην μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Να ονομαστεί μία κεντρική οδός ή ένα δημοτικό κτήριο του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου «ΣΜΗΝΑΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ».

Χτες, σε κλίμα βαθιάς οδύνης κηδεύτηκε, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Τρίπολη Αρκαδία, ο Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας, συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.