Το τελευταίο αντίο στον Ντίνο Χριστιανόπουλο είπαν συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες το μεσημέρι της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη.

Ads

Ο σπουδαίος ποιητής έφυγε από τη ζωή την Τρίτη σε ηλικία 89 ετών.

Η κηδεία του έγινε δημοτική δαπάνη στο κοιμητήριο της Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

image

Ads

image

image

image

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στις 10:00 το πρωί, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις Σαράντα Εκκλησιές, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, βουλευτών και περιορισμένου αριθμού ατόμων εξαιτίας του κοροναϊού, κυρίως ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού και φίλων του ποιητή.

«Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος φεύγει την περίοδο των ισχνών αγελάδων, αλλά αφήνει στη Θεσσαλονίκη μια πλούσια, μια σπουδαία προίκα. Είναι η μοίρα των μεγάλων, των σπουδαίων ποιητών το πνεύμα τους να μένει αθάνατο. Αιωνία του η μνήμη», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη

«Η Θεσσαλονίκη αποχαιρετά ίσως τον μεγαλύτερο της γενιάς του, λογοτέχνη, ποιητή, μελετητή, διηγηματογράφο, άνθρωπο των τεχνών, των γραμμάτων. Είναι μεγάλο το πλήγμα. Τον αποχαιρετήσαμε σήμερα, αλλά προφανώς το έργο του θα μείνει ανεξίτηλο», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε πως τα ερχόμενα «Δημήτρια» θα είναι αφιερωμένα στη μνήμη του Ντίνου Χριστιανόπουλου.

«Ενταφιάζεται μια προσωπικότητα, ένας άνθρωπος, ο οποίος αφιλοκερδώς θυσιάστηκε για την πόλη. Είναι υπόδειγμα εργατικότητας, ασκητισμού, μια πνευματική μονάδα που υποδειγματικά δούλεψε για να ολοκληρώσει ένα καταπληκτικό έργο με βάση την ποίηση», επεσήμανε ο συγγραφέας  Θωμάς Κοροβίνης.