Το «τελευταίο αντίο» είπαν συγγενείς, φίλοι, πολιτικοί και συνεργάτες στη Φώφη Γεννηματά.  Φανερά συντετριμμένοι είναι τα μέλη της οικογένειάς της, ο σύζυγός της, Ανδρέας Τσούνης και τα τρία της παιδιά. 

Ads

Στις 14:00 ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 15:00.  Μετά το τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας η πομπή ξεκίνησε για το Α΄ Νεκροταφείο, όπου η Φώφη Γεννηματά τάφηκε στο μνήμα όπου είχε ενταφιαστεί ο πατέρας της.

Πολίτες συγκεντρώθηκαν από νωρίς για να τιμήσουν την Φώφη Γεννηματά και να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη της. H οικογένεια της Φώφης Γεννηματά είχει ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθούν με δωρεές το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου.

Η οικογένεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, οι συνεργάτες, οι φίλοι, τα ηγετικά στελέχη της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης μαζί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας αλλά και απλοί πολίτες βρίσκονταν στην εξόδιο ακολουθία για τη Φώφη Γεννηματά, συνοδεύοντας την γενναία πολιτικό και φίλη στο τελευταίο της ταξίδι. Σ΄ όλα τα δημόσια κτίρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ το ίδιο συμβαίνει στις πρεσβείες της χώρας σ΄όλο το κόσμο ως απόδοση τιμής στην εκλειπούσα πολιτικό.

Ads

«Δεν αποχαιρετάμε μόνο μία γυναίκα πολιτικό, που διακρινόταν για το ήθος, την αποτελεσματικότητα, αποχαιρετάμε ένα πρότυπο αισιοδοξίας και διακριτικότητας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου εμφανώς συγκινημένη προσθέτοντας μεταξύ άλλων: «Προσπάθησε και κατάφερε να συνδυάσει τον προσωπικό της αγώνα με τις μάχες στον πολιτικό στίβο. Κατάφερε να υπερβεί διχαστικές αντιλήψεις για αυτό κατέκτησε σεβασμό στην πολιτική».

Η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής εκτέθικε σε λαϊκό προσκύνημα στο Καθεδρικό Ναό της Αθήνας για να δοθεί η δυνατότητα στους απλούς πολίτες που την αγάπησαν και την εκτίμησαν να την αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη και υπερήφανη μάχη που έδωσε με σθένος, ανθρωπιά και αξιοπρέπεια.

Αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα, το φέρετρο μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, με κόσμο να πετά λουλούδια και να φωνάζει «Αθάνατη». 

Διαβάστε επίσης: Οι επικήδειοι των παιδιών της Φώφης Γεννηματά: «Αντίο μαμά, θα μας λείψεις πολύ, σ’ αγαπάμε για πάντα»

Τα τρία παιδιά της Φώφης Γεννηματά είπαν το δικό τους, σπαρακτικό «αντίο» στη μητέρα τους. «Η αγάπη και η στοργή σου δεν είχε όρια» τόνισε ο γιος της Φώφης Γεννηματά, σημειώνοντας ότι έγινε υπόδειγμα για πάρα πολλούς ανθρώπους, κάτι που επιβεβαιώνει η απόφαση της Πολιτείας για να δημιουργηθεί πρόγραμμα με το όνομά της για προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού. 

Η μικρή της κόρη Κατερίνα, απευθυνόμενη στην μητέρα της είπε πόσο κοντά τους ήταν. «Είσαι η πιο δυνατή γυναίκα που ξέρω. Θα μας λείψεις πολύ. Θα μου λείψει το χάδι σου, το χαμόγελό σου» είπε.«Αντίο μαμά, είσαι μαχήτρια, σ’ αγαπάμε πολύ και πάντα», κατέληξε η κόρη της Φώφης Γεννηματά. Πολύ συγκινημένη ήταν και η μεγάλη της κόρη Αιμιλία, η οποία αναφέρθηκε σε όσα θα τους λείψουν πιο πολύ από τη μητέρα τους. «Η ζωή σου είναι οδηγός. Μια ζωή γεμάτη αλήθεια, αξιοπρέπεια κι ελπίδα. Αυτά μας έγραφες και να είσαι σίγουρη ότι θα τα ακολουθήσουμε» είπε.

image

image

image

image

image

image

image