Η τελευταία πράξη της τραγωδίας με τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο, θα λάβει χώρα σήμερα στις 11 το πρωί, οπότε θα οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία στο Διδυμότειχο.

Ads

Από το πρωί, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, καταφτάνει συνεχώς κόσμος στο πατρικό της κοπέλας για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στην οικογένειά της, κρατώντας λευκά άνθη.

Σήμερα το πρωί οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια για να απολογηθούν. Πρόκειται για τον Μανώλη Κούκουρα, 20 χρόνων που ζει στη Λίνδο, η οικογένειέ του έχει τρία – τέσσερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στους Πεύκους, εστιατόρια, κινέζικο εστιατόριο, καφετέριες και μικρό ξενοδοχείο και τον 19χρονο, Λουτσάϊ Αλέξανδρο, με καταγωγή από την Αλβανία.

Χθες το βράδυ, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου Δημήτρης Φερεντίνος άσκησε ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς επίσης και για βιασμό, στους δύο κατηγορούμενους για τον φόνο της φοιτήτριας. Η δίωξη ασκήθηκε με βάση την ομολογία του 19χρονου Αλβανού που έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του ενώ ο 21χρονος Ροδίτης αρνείται κατηγορηματικά κάθε ανάμιξη.

Ads

Με βάση πάντως την ομολογία του 19χρονου η δολοφονία έγινε στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας του 21χρονου στην περιοχή της Λίνδου λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη θαλάσσια περιοχή όπου βρέθηκε το πτώμα της άτυχης φοιτήτριας.

Σύμφωνα με τη «Ροδιακή», στον τόπο όπου εντοπίστηκε η σορός της φοιτήτριας μετέβησαν τη Δευτέρα ο πατέρας και ο θείος της.

Στην παραλία «Φώκια» στους Πεύκους της Λίνδου τους περίμενε κλιμάκιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου το οποίο και τους ενημέρωσε για τον τρόπο και την κατάσταση που εντοπίστηκε το πτώμα στις 8.30 το πρωί της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου, ενώ δύο ώρες αργότερα ανασύρθηκε από τον δύτη που κλήθηκε από το Λιμεναρχείο.

Πρόκειται για μία δύσβατη απομονωμένη περιοχή όπου για να φθάσει κάποιος κοντά στη θάλασσα θα πρέπει να περπατήσει περί τα 50 μέτρα σε μονοπάτι.