Τη συγκρότηση τηλεπικοινωνιακού «Τειρεσία» εξετάζουν οι εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, καθώς πολλαπλασιάζονται οι απλήρωτοι λογαριασμοί λόγω της οικονοµικής κρίσης. Ενδεικτικά, οι οφειλές στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας πέρυσι ξεπέρασαν συνολικά τα 100 εκατ. ευρώ.

Ads

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», η λύση του «Τειρεσία» εξετάζεται ώστε ένας συνδροµητής, ο οποίος δεν µπορεί να πληρώσει τον λογαριασµό του σε μία εταιρία, να μην μπορεί να εγγραφεί σε κάποια άλλη αν δεν εξοφλήσει τις οφειλές του. Σημειώνεται πως οι εταιρείες είναι υποχρεωµένες να αποδίδουν κανονικά τον ΦΠΑ και το τέλος κινητής τηλεφωνίας ακόµα και για τους λογαριασµούς που δεν έχουν εισπράξει.

Στην CosmΟΤΕ το ποσό των απλήρωτων λογαριασµών ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ, ενώ στις εταιρείες Wind και Vodafone, οι επισφάλειες πέρυσι πλησίασαν συνολικά τα 60 εκατ. ευρώ.

Η κατάσταση είναι παρόμοια και στον χώρο της σταθερής τηλεφωνίας, καθώς σύμφωνα με το δημοσίευμα, µόνο τα φέσια στον ΟΤΕ ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ. Αναφέρεται μάλιστα ότι αρκετοί συνδροµητές διακόπτουν το σταθερό τηλέφωνο και καταφεύγουν στην καρτοκινητή τηλεφωνία, ενώ σύμφωνα με τις εκτιµήσεις της διοίκησης του ΟΤΕ, περισσότεροι από 120.000 συνδροµητές θα έχουν εγκαταλείψει το σταθερό τηλέφωνο έως τα τέλη του 2011.

Ads