Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του 20χρονου Αφγανού, που διαπράχθηκε την Παρασκευή το βράδυ στην Πάτρα.

Ads

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία του δράστη, ο οποίος, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, είναι 27χρονος Αφγανός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, συμπλοκή και παράνομη οπλοκατοχή. Ωστόσο, όπως σημειώνει το patrastimes.gr, παραμένει άφαντος καθώς φυγαδεύτηκε αμέσως με αυτοκίνητο.

Ειδικότερα, ο δράστης, το βράδυ της Παρασκευής στην Πάτρα, έξω από πρώην εργοστάσιο, πυροβόλησε με πιστόλι εναντίον ομάδας περίπου εβδομήντα Αφγανών, που συνεπλάκησαν με μικρότερη ομάδα στην οποία ανήκε και ο 20χρονος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Η αστυνομία εντόπισε και κατέσχεσε τέσσερα φυσίγγια και τρεις κάλυκες πιστολιού, καθώς και οπτικό υλικό από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Ads

Επίσης, κατά την προανάκριση αξιοποιήθηκαν πλήρως από τους αστυνομικούς όλα τα πειστήρια που συλλέχθηκαν, με αποτέλεσμα την εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του 27χρονου δράστη.

Επιπλέον, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ καθώς και άλλων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, πραγματοποίησαν άμεσα, προσαγωγές από τον τόπο της συμπλοκής, με αποτέλεσμα την σύλληψη συνολικά εννέα αλλοδαπών ανδρών, υπηκόων Αφγανιστάν, για τη συμπλοκή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.