Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατόρθωσε την Παρασκευή να ταυτοποιήσει τα ηλεκτρονικά ίχνη τριών ατόμων, τα οποία φέρεται ότι προχώρησαν στις υβριστικές αναρτήσεις στο Διαδίκτυο εναντίον του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός την προηγούμενη Κυριακή κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή στα Γιάννενα.

Ads

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, πρόκειται για δύο φοιτητές από Αθήνα και Μυτιλήνη αλλά και για έναν 50χρονο από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για σωρεία σοβαρών αδικημάτων, όπως βιαιοπραγία, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία αλλά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Μέχρι στιγμής, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν έχει προχωρήσει σε συλλήψεις. Στις 13:00 αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την πορεία της έρευνας από το διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλη Σφακιανάκη.

Σημειώνεται πως το απόγευμα της προηγούμενης Κυριακής, λίγες ώρες αφότου ο νεαρός σπουδαστής βρέθηκε νεκρός σε απόσταση μόλις 800 μέτρων από τη σχολή του, αναρτήθηκαν μέσω ιστολογίων (blogs) στο Διαδίκτυο προσβλητικές αναρτήσεις και υβριστικά σχόλια εναντίον του 20χρονου.

Ads

Το Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού CYBER ALERT δέχθηκε πληθώρα καταγγελιών, τόσο μέσω τηλεφωνικών κλήσεων όσο και ηλεκτρονικών μηνυμάτων, σχετικά με την ύπαρξη των επίμαχων διαδικτυακών αναρτήσεων.

Μετά από παρέμβαση της αστυνομίας οι ιστοσελίδες με τα προσβλητικά σχόλια για τον Βαγγέλη «κατέβηκαν» από τον Κυβερνοχώρο.