Ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, κατά την τοποθέτησή του στην επιτροπή λογιστικού ελέγχου του δημόσιου χρέους, ανέφερε πως όλες οι συμβάσεις του ελληνικού δημοσίου περιελάμβαναν μια μίζα που κυμαινόταν από 2% έως 2,5%. Στις συμβάσεις για τα οπλικά συστήματα το ποσοστό αυτό ανερχόταν κατά μέσο όρο σε 4%, ενώ στο ιατροφαρμακευτικό υλικό το ποσοστό έφτανε στο 23%.

Ads

«Στις μεγάλες συμβάσεις αγοράς οπλικών συστημάτων που υπέγραψε το υπουργείο Άμυνας αυτής της χώρας είναι πλήρως διακριβωμένο ότι η παράνομη προμήθεια που δινόταν σε Έλληνες αξιωματούχους ήταν κατά μέσο όρο 4%», δήλωσε, τονίζοντας πως οι απώλειες για το ελληνικό Δημόσιο ανέρχονται σε δισεκατομμύρια.

«Στις συμβάσεις προμήθειας παντός είδους αγαθών και υπηρεσιών εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου, το περίπου θεσμοθετημένο ποσοστό προμήθειας ήταν 2-2,5%», επισήμανε και πρόσθεσε: «στις συμβάσεις προμήθειας ιατροφαρμακευτικού υλικού από τα δημόσια νοσοκομεία και από φορείς του Δημοσίου το ποσοστό παράνομης προμήθειας έφτανε το 23%».