Ο Νίκος Μαντζούφας , πρώην γενικός γραμματέας ιδιωτικών επενδύσεων και Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), θα είναι ο πρώτος διοικητής του ελληνικού Ταμείου Ανάκαμψης.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, η θητεία του κ. Μαντζούφα θα είναι τριετής, και ο ρόλος του θα είναι ο συντονισμός της διαχείρισης των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ που προέρχονται από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης του Ιουλίου.

Ο Νίκος Μαντζούφας, θα κληθεί να συνδέσει όλες τις προτάσεις που θα λάβει από τα υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών, Ενέργειας και Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποβλέποντας στην καλύτερη αξιοποίηση του ποσού.

Ποιος είναι ο Νίκος Μαντζούφας;

Ο κ. Μαντζούφας, περισσότερο γνωστός για τη θητεία του ως ειδικός γραμματέας των ΣΔΙΤ από το 2009 έως το 2020 αλλά και σχετικά με το ρόλο του γενικού γραμματέα Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και ιδιωτικών επενδύσεων από το 2019 έως σήμερα, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1973.

Ads

Είναι πτυχιούχος της σχολής Πολιτικών Μηχανικών του πανεπιστημίου Πατρών αλλά και έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Επαγγελματικά, έχει εργαστεί σε αρκετές εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, σε διεθνή τραπεζικό όμιλο (Bank of America) , στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής και στην διεθνή ελεγκτική εταιρεία Grant Thornton και φυσικά ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος σε σημαντικό αριθμό έργων μετοχοποιήσεων /ιδιωτικοποιήσεων και Συμπράξεων Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα στην Ελλάδα .