Ως προτιμητέο επενδυτή για «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.» ανακήρυξε το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ την αραβικών συμφερόντων «Jermyn Street Real Estate Fund IV LP», κατά την έκτακτη συνεδρίασή του την Τρίτη,  μετά τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων.

Ads

Η Jermyn Street Real Estate υπέβαλε προσφορά ύψους 400 εκατ. ευρώ για το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ», όπως αυτές θα διαμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Η διαγωνιστική διαδικασία θα ολοκληρωθεί μετά τη λήψη των αντίστοιχων αποφάσεων από τα αρμόδια όργανα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Η Jermyn Street Real Estate είναι ένα fund που διαχειρίζεται η AGC Equity Partners, οι μέτοχοι του οποίου είναι κατά 85% ισχυρά αραβικά funds και οικογένειες επιχειρηματιών από το Αμπου Ντάμπι, το Κουβέιτ και το Ντουμπάι και κατά 15% ο Ομιλος Dogus που ελέγχεται από τον τούρκο μεγιστάνα Φερίτ Σαχένκ.

Ads

Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ» στο Χρηματιστήριο Αθηνών ανήλθε την Δευτέρα σε 272,85 εκ. ευρώ.