Η Αστυνομία με εντολή του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοφωνικού σταθμού στο Κόκκινο, το πρωί της Τρίτης, παραβίασε τις πόρτες του αυτοδιαχειριζόμενου πολιτιστικού χώρου «Θεάτρο Εμπρός» και έκοψε το ρεύμα.

Ads

«Με αυτή την κίνηση το ΤΑΙΠΕΔ, ουσιαστικά προσπαθεί να μας φιμώσει και να μας διώξει από τον χώρο», καταγγέλλουν οι ομάδες περιφρούρησης που βρίσκονται αυτή την ώρα στον χώρο, ενώ τόνισαν ότι «αυτοί που μπήκαν ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν και πού να ψάξουν τα κουτιά της ΔΕΗ».

Παράλληλα εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον του αυτοδιαχειριζόμενου πολιτιστικού χώρου και ζητούν την αλληλεγγύη όλων μας «για να μην σιγήσει μια ελεύθερη φωνή έκφρασης στο βωμό των ιδιωτικοποιήσεων». Όπως επισημαίνουν «Σήμερα είχαν έρθει παιδιά από την Σητεία για να ανεβάσουν Μπέκετ, δεκάδες ακόμη προγραμματισμένες παραστάσεις βρίσκονται στον αέρα».

Όπως αναφέρει ο ραδιοφωνικός σταθμός Στο Κόκκινο, σε επικοινωνία που είχε με το γραφείο Τύπου του ΤΑΙΠΕΔ για το θέμα, απάντησαν πως δεν γνώριζαν κάτι για να απαντήσουν σχετικά με το συμβάν.

Ads

Παραβιασμένες πόρτες, και κομμένα καλώδια στο «Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ».

image

image

image