Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα Πέμπτη, ξεχωρίζουν οι «Εραστές του Αρκτικού Κύκλου», η «Μεγάλη Φυγή» και ο «Άνθρωπος που ταπείνωσε τον Χίτλερ».

Ο Άνθρωπος που Ταπείνωσε τον Χίτλερ, OPEN, 21.00

Σκηνοθεσία: Στίβεν Χόπκινς
Παίζουν: Τζέισον Σουντέικις, Τζέρεμι Άιρονς, Στέφαν Τζέιμς

Ads

Έχοντας βιώσει βαθιά τη φυλετική καταπίεση, ο Αφροαμερικανός Τζέσι Όουενς καταφέρνει να γίνει πρωταθλητής των ΗΠΑ στα σπριντ και το άλμα εις μήκος. Η απόλυτη πρόκληση τώρα γι’ αυτόν είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1936 στο Βερολίνο, τους οποίους η χιτλερική Γερμανία προετοιμάζει με γιγάντια προπαγάνδα.

Jurassic World: Το Βασίλειο Έπεσε, STAR, 21.00

Σκηνοθεσία: Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα
Παίζουν: Κρις Πρατ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Τόμπι Τζόουνς, Τζέιμς Κρόμγουελ

Το ηφαίστειο του νησιού πάνω στο οποίο βρίσκεται το εγκαταλελειμμένο πλέον πάρκο των δεινοσαύρων είναι έτοιμο να εκραγεί και οι προϊστορικοί κάτοικοί του κινδυνεύουν με αφανισμό. Έτσι, όταν η κυβέρνηση αποφασίζει να μην επέμβει, η Κλερ, ο Όουεν και ο ιδιωτικός στρατός ενός πάμπλουτου επιχειρηματία αποβιβάζονται στο νησί για να περισώσουν ό,τι μπορούν.

Οι Εραστές του Αρκτικού Κύκλου, CINOBO

Σκηνοθεσία: Χούλιο Μέντεμ
Παίζουν: Νάγια Νίμρι, Φέλε Μαρτίνεθ, Νάντσο Νόβο, Μαρού Βαλντιβίεζο

Η Άννα και o Ότο, δυο παιδιά με παλίνδρομα ονόματα, γνωρίζονται στο σχολείο στην ηλικία των 8 ετών. Τα δυο παιδιά νιώθουν μια έλξη, αλλά θα πρέπει να την καταπνίξουν όταν ο πατέρας του Ότο συγκατοικήσει με τη μητέρα της Άννας. Οι ζωές τους θα ακολουθήσουν μια μυστήρια κυκλική πορεία που θα ολοκληρωθεί στον αρκτικό κύκλο όπου η ημέρα ποτέ δεν τελειώνει τα μεσάνυχτα. Υπάρχουν πράγματα που ποτέ δεν τελειώνουν και η αγάπη είναι ένα από αυτά.

Sicario: Ο Εκτελεστής, STAR, 03.15

Σκηνοθεσία: Ντενί Βιλνέβ
Παίζουν: Έμιλι Μπλαντ, Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Τζος Μπρόλιν

Ο Ντενίς Βιλνέβ («Prisoners», «Ο Άνθρωπος Αντίγραφο») ορθογραφεί ένα καλοζυγισμένο θρίλερ, που συνδυάζοντας δράση, πολιτικοκοινωνική κριτική και υπαρξιακή αλληγορία ζητά να ικανοποιήσει από το ευρύ κοινό (οι μελοδραματικές σεναριακές ευκολίες) μέχρι τα μέλη της Ακαδημίας (μηνύματα τυλιγμένα σε διηγηματική βιρτουοζιτέ) αλλά και τον πιο απαιτητικό σινεφίλ (στιλάτο παιχνίδι με το φως και το σκοτάδι, την έννοια των συνόρων και την κάθοδο στον άλλο κόσμο). Έτσι επιλέγει μια ασφαλή, χολιγουντιανά «βρόμικη» κινηματογραφική προσέγγιση και καταλήγει σε μια σειρά γνωστών σε όλους, επιδερμικά καταγγελτικών διαπιστώσεων.

Μάιος 1940: Η Μεγάλη Φυγή, EΡΤ2, 22.00

Μάιος 1940. Για να αποφύγουν την επικείμενη εισβολή των Γερμανών, οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού στη Βόρεια Γαλλία εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο μικρός Γερμανός Μαξ, ο πατέρας του οποίου φυλακίστηκε επειδή εναντιώθηκε στο ναζισμό και τώρα, αφού ελευθερώθηκε, τον αναζητά με τη βοήθεια ενός Σκωτσέζου στρατιώτη.