Ιδιωτικές κλινικές χρεώνουν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά γεμίζοντας ελπίδες για γρήγορη απεξάρτηση τους χρήστες, εφαρμόζοντας παράνομες μεθόδους αποτοξίνωσης.

Ads

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, υπάρχουν πάνω από 17 τέτοιου τύπου κέντρα που εφαρμόζουν διάφορες μεθόδους αποτοξίνωσης, με τη θεραπεία να διενεργείται ακόμη και σε ιδιωτικές βίλες ή φάρμες. Η αμοιβή τους ξεκινά από τα 1200 ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά τις 3000 ευρώ μηνιαίως. Για παράδειγμα, υπάρχει αγρόκτημα με 30 θέσεις, στο οποίο η θεραπεία ενός χρόνου χρεώνεται με 30.000 ευρώ και στο κέντρο της πόλης κλινική που προσφέρει αιμοκάθαρση και χορήγηση nalorex με αντίτιμο 14.000 ευρώ τη φορά. Στην Αθήνα, τις υπηρεσίες τους «προσφέρουν» και μεγαλογιατροί του Κολωνακίου.

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά την κλινική «Άγιος Νικόλαος» στον Πειραιά, όπου απεβίωσε το 2009 ο Κώστας Σταυριανάκης, γιατί του χορηγήθηκε κοκτέηλ φαρμάκων ενώ είχε κάνει προηγουμένως χρήση ηρωίνης. Ωστόσο παρά τις αντιδράσεις επιστημονικών φορέων και της έκθεσης του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας η λειτουργία της κλινικής συνεχίζεται κανονικά.