Προχειρότητα, φαιδρότητα, αντιεπιστημονικές γνώσεις, συνεχή τεχνικά προβλήματα και μια εντελώς προσχηματική διαδικασία για να δαπανηθούν τα τεράστια ποσά που θα καταλήξουν στους ιδιοκτήτες ΚΕΚ, είναι το συμπέρασμα των επιστημόνων που υλοποιούν την «τηλε-εκπαίδευση» μέσω των περιβόητων voucher, για τα 600 ευρώ.

Ads

Το περιεχόμενο έχει προκαλέσει την οργή των συμμετεχόντων που διαπιστώνουν ότι οι περιβόητες πλατφόρμες που θα αμειφθούν με πολλά εκατομμύρια είναι φτηνές κατασκευές «στο πόδι», οι γνώσεις που παρέχονται αστείες για κατόχους σοβαρών τίτλων σπουδών, τα «μαργαριτάρια» αμέτρητα ενώ σοβαρές είναι οι επιφυλάξεις για την εκπλήρωση έστω των τυπικών υποχρεώσεων από τους παρόχους. Μέχρι και λάθη που «βγάζουν μάτι» έχουν εντοπιστεί στις αρχικές σελίδες.

Πάνω από 85 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν οι μετρημένοι στα δάχτυλα, ενδιάμεσοι, δηλαδή τα ιδιωτικά ΚΕΚ, χωρίς να επενδύσουν το παραμικρό και χωρίς να παράσχουν κάποια σοβαρή υπηρεσία. 600 ευρώ θα πάρει ο κάθε επιστήμονας και 470 ευρώ το ΚΕΚ ανά καταρτιζόμενο! Η προχειρότητα φαίνεται και στις κινήσεις της κυβέρνησης αφού μόλις τη Μ. Τετάρτη υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση για να παραταθεί η καταβολή της προκαταβολής κατά 10 μέρες. 

Διαβάστε αναλυτικά στο Tvxs.gr

«Αρπαχτή» και καταγγελίες

Ads

Από εξοργισμένους δικηγόρους, που συζητάνε τις εντυπώσεις τους σε κλειστές ομάδες, επικρατεί απογοήτευση για την ποιότητα των υπηρεσιών και των γνώσεων, που χαρακτηρίζεται «επιπέδου εκπαιδευτικής τηλεόρασης 1970». Παρατηρούν «καψόνια» εξαιτίας του ακατάλληλου υλικού, αοριστίες, ασάφειες ενώ καταγγελίες κάνουν λόγο για ΚΕΚ που γνωστοποιούν ότι «θα τρέξουν μόνα τους» τις αναγκαίες ώρες τηλεκατάρτισης και άλλες όπου οι επιστήμονες θα επαναλάβουν τον ίδιο κύκλο για να συμπληρωθούν οι απαραίτητες ώρες.

Κάποιες πλατφόρμες  έχουν καταρρεύσει και «αναβαθμίζονται» εν μέσω της υλοποίησης του προγράμματος ενώ μέσα στην «αρπαχτή» υπάρχουν αρκετοί που μελετούν ήδη την κατάθεση ομαδικών αγωγών αλλά και την προσβολή των συμβάσεων των παρόχων με το Δημόσιο.

Το γέλιο της αρκούδας: «Σκοιλ ελικικού Προσθέσεις και Ελέγχου Λοιμώχθηκαν»

Ο τραγέλαφος της τηλεκατάρτισης, έχει γίνει αντικείμενο για σωρεία χιουμοριστικών αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα. Αρκετά εγχειρίδια φαίνεται να έχουν προέλθει από αυτόματα μετάφραση google ενώ άλλα είναι τόσο πρόχειρα που προκαλούν σπαρταριστά γέλια. Σαν τη «μεταμόρφωση» όπως έχει μεταφραστεί το uploading, το world wide web που βγαίνει λάθος, την  «Εκπέδευση», τις τρεις ίδιες απαντήσεις σε τεστ πολλαπλής επιλογής, τις «Σκοιλ ελικικού Προσθέσεις και Ελέγχου Λοιμώχθηκαν», τις λανθασμένες αναφορές σε σοβαρά ιατρικά θέματα.

Και φυσικά η «αναζήτηση ενός ντοσιέ αρχειοθέτησης που λείπει» ως εξής: «Όταν λείπει κάποιο ντοσιέ αρχειοθέτησης πρέπει  πάντα να ελέγχετε τα ντοσιέ αρχειοθέτησης, μπροστά και πίσω από τη θέση που θα έπρεπε να βρίσκεται. Μια λανθασμένη περίπτωση λανθασμένης αρχειοθέτησης είναι η λανθασμένη αλφαβητική αρχειοθέτηση του φακέλου»…

image

image

image

image

image

image

image

image

image