Έναν «δεξί εξτρέμ» αναζητά η Ν.Δ για το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο, λόγω της γνωστής υπόθεσης με την διαρροή των emails των αποδήμων.

Ads

Με αυτούς τους ποδοσφαιρικούς όρους, εκφράζουν τον προβληματισμό τους, τα κυβερνητικά στελέχη μετά την αποπομπή της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου που έχει ερείσματα στο δεξιόστροφο κοινό.

Η Ν.Δ. πονάει, άλλωστε, στα δεξιά της καθώς το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου προσεγγίζει το 10%, σε ορισμένες δημοσκοπήσεις. Το πρόβλημα για την παράταξη είναι ευρύτερο, καθώς δεν καρποφόρησαν οι επαφές των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους ‘ένστολους’ Κωνσταντίνο Φλώρο και Αλκιβιάδη Στεφανή.

Αντίθετα, από το χώρο του εκσυγχρονιστικού κέντρου, δημιουργούνται συνθήκες συνωστισμού στην ευρωλίστα. Οι Εύη Χριστοφιλοπούλου, Σωτήρης Σέρμπος, Σπύρος Καρανικόλας, Πύρρος Δήμας προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και οι υποψηφιότητες τους έχουν προκαλέσει την ενόχληση της «βαθιάς» Ν.Δ.

Ads

Φόβοι για πύρινα κηρύγματα

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού αγωνιούν, παράλληλα, και για πιθανά πύρινα κηρύγματα των ιερέων στην επαρχία κατά της ρύθμισης για τα ομόφυλα ζευγάρια, με αφορμή την εορτή της Ορθοδοξίας,.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν κρύβουν τις ανησυχίες τους για τις πολιτικές επιπτώσεις των ιερών αντιδράσεων και την δυνατότητα να αποκομίσουν κέρδη οι Ελληνική Λύση και η Νίκη, αλιεύοντας από τις πιο δεξιές δεξαμενές της Ν.Δ.

Η βολιδοσκόπηση Καπουτζίδη

Για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. θα αποφανθεί το σώμα των ψηφοφόρων των μελών, έπειτα από εσωκομματικό δημοψήφισμα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ως πρόεδρος έχει εξασφαλίσει, από το Εκτελεστικό Γραφείο, το πράσινο φως για να επιλέξει πέντε υποψηφίους της αρεσκείας του. Ένα πουλάκι ανέφερε, στη στήλη, ότι ο διακαής πόθος του προέδρου είναι ο ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Καπουτζίδης.

Ο κ. Καπουτζίδης, μάλιστα, φέρεται να βολιδοσκοπήθηκε από ανθρώπους της Κουμουνδούρου αλλά να αρνήθηκε ευγενικά την πρόκληση – πρόσκληση.

Πρόσφατα είχε επισημάνει, μάλιστα, ότι δεν ενδιαφέρεται ώστε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον πολιτικό στίβο.

Καταρτίζεται η πράσινη λίστα

Την υποψηφιότητα του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» ο Νίκος Ανδρουλάκης για το Ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για δεύτερη φορά, καθώς ο παρουσιαστής και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης είχε κατέβει και το 2019.

Οι πληροφορίες επίσης αναφέρουν να έχει εξασφαλίσει τη δική του θέση στην «πράσινη» ευρωλίστα και ο Νίκος Παπανδρέου, ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είναι ήδη ευρωβουλευτής.

Στη «μάχη» στου σταυρού αναμένεται να μπει και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο νυν γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος, αλλά και ο Γιάννης Μανιάτης.

Οι κινήσεις του Λοβέρδου

Τα βλέμματα, στη Χαριλάου Τρικούπη, είναι στραμμένα και στις κινήσεις του Ανδρέα Λοβέρδου που – αντιγράφοντας τις πρακτικές της Ν.Δ. – επίσης φιλοδοξεί να εντάξει πρώην στελέχη του ΠΑΣΚ στο ευρωψηφοδέλτιο του νεότευκτου κόμματος του.

Στη λίστα των «Δημοκρατών» θα είναι ο καθηγητής Αντιεγκληματικής Πολιτικής και πρώην πρύτανης στο πανεπιστήμιο Πατρών Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Ο κ. Παπαθεοδώρου προέρχεται από τον κεντρώο χώρο, βρέθηκε κοντά στην Φώφη Γεννήματα ενώ συμμετείχε ως βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη από τη θέση του Υφυπουργού Παιδείας.

Στο ψηφοδέλτιο του Ανδρέα Λοβέρδου θα υπάρχουν και κυβερνητικά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, με το όνομα του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, να κυριαρχεί στη μετεγγραφολογία. Πρόταση έγινε και στην πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χαρά Κεφαλίδου, αλλά- όπως είπε σε συνέντευξη της – την απέρριψε.

Η Κούνεβα «μένει» Περισσό

Έντονη φημολογία υπάρχει και για το ενδεχόμενο να ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, και η πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (2014 – 2019) Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Η συνδικαλίστρια στον κλάδο των καθαριστριών- και υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ στην Α’ Αθήνας στις βουλευτικές εκλογές του 2023 δήλωσε πρόσφατα σε κομματική εκδήλωση ότι το ΚΚΕ – είναι το Κόμμα που αποκαλύπτει τα εργατικά ατυχήματα, παλεύει ενάντια στους πλειστηριασμούς και που σταθερά και έμπρακτα αντιπαλεύει τον φασισμό και τον ρατσισμό.