Μεγάλες είναι οι γκρίνιες στον ΣΥΡΙΖΑ για τους celebrities στις λίστες των προκριματικών για την Ευρωβουλή, από τον Δημήτρη Παπανώτα και τους πανελίστες έως τον πρώην παίκτη του Survivor.

Ads

«Aυτό δεν είναι κόμμα, είναι trash TV» είναι το σχόλιο στελέχους πρώτης γραμμής (της εποχής Τσίπρα). Το ίδιο στέλεχος σχολίαζε εξίσου καυστικά και τις life style πολιτικές επιλογές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση έχανε δυο υπουργούς και ο Κασσελάκης έκανε δύο πάρτι απολύσεως (από τον στρατό)».

Προς το παρόν όλα αυτά λέγονται μόνον κατ’ ιδίαν. Κάποιοι όμως επιφυλάσσονται να τοποθετηθούν και δημόσια όταν ανακοινωθούν οι τελικές και επίσημες υποψηφιότητες για το ευρωψηφοδέλτιο.

Η απόλυση της κουνιάδας του Σκουρλέτη

Η δυσφορία και η ανασφάλεια επεκτάθηκε, εντός της Κουμουνδούρου, και για την απομάκρυνση της Παγώνας Πρίσκου από το Λογιστήριο. Η κυρία Πρίσκου, που βρίσκεται στον προθάλαμο της συνταξιοδότησης, θεωρεί ότι «πλήρωσε» τη συγγένεια της με τον Πάνο Σκουρλέτη που ανήκει, πλέον, στη Νέα Αριστερά. Η ίδια κάνει λόγο για εκδικητική απόλυση λόγω «οικογενειακής ευθύνης». Εκφράζει δε τη λύπη για τον πρόεδρό του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη , του «ελληνικού όνειρου-ζωή με αξιοπρέπεια» και τους «παρατρεχάμενούς του». Οι πληροφορίες, λένε, ότι οι ιθύνοντες της Κουμουνδούρου ανιχνεύουν τα μισθολόγια και ετοιμάζουν νέες αποπομπές. Το μαχαίρι, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει και τις αργομισθίες, όπως λέγεται.

Ads

Η σιωπή Σαμαρά

Ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε τον δρόμο της ηχηρής σιωπής για το συνέδριο της ΝΔ: Θα παραστεί μεν, δεν θα μιλήσει δε. Φρόντισε όμως να δώσει ήδη ειδικό πολιτικό βάρος στην σιωπή του διαρρέοντας πως όσα (όχι θετικά) για την κυβέρνηση έχει πει τους τελευταίους μήνες παραμένουν σε ισχύ.

Στο Μαξίμου πάντως, όπου δεν τρέφουν και τα καλύτερα αισθήματα για τον πρώην πρωθυπουργό, το μήνυμα έγινε δεκτό με ανακούφιση. Τον προτιμούν δυσαρεστημένο και σιωπηλό παρά ομιλούντα και απευθυνόμενο στην «δεξιά ψυχή» της παράταξης. Η οποία «ψυχή», ειδικά στην βόρεια Ελλάδα, λοξoκοιτά σταθερά προς το κόμμα Βελόπουλου.

Δυσφορία για το έλλειμμα ασφάλειας

Πηγή προβληματισμού για την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., προκαλούν οι χαμηλές επιδόσεις της κυβέρνησης στον τομέα της ασφάλειας, που δίνει το περιθώριο στα υπερδεξιά κόμματα – όπως συζητούν τα πηγαδάκια οι βουλευτές – να ρίξουν δίχτυα στο σκληρό γαλάζιο ακροατήριο. Η γυναικοκτονία που καταγράφηκε στους Αγίους Αναργύρους – και τα ερωτήματα που αναφύονται για την στάση της αστυνομίας – επιτείνουν τη δυσαρέσκεια, στο στελεχιακό δυναμικό του κυβερνώντος κόμματος. «Δεν γίνεται να καταφεύγει πολίτης στο Αστυνομικό Τμήμα και να ζητάει ασφάλεια και στο τέλος να υπάρχει αυτή κατάληξη» σημειώνουν βουλευτές της Ν.Δ. που στέκονται στο γεγονός ότι το θύμα είχε κάνει όλα τα βήματα για την προστασία του αλλά, μάταια, όπως αποδείχτηκε. Αν μη τι άλλο, το γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας εκτείνεται στις σιδηροδρομικές μεταφορές – λόγω των αποκαλύψεων για το έγκλημα των Τεμπών – αλλά και στη χρήση των προσωπικών δεδομένων με αφορμή το κεφάλαιο «Κεραμέως gate».

«Αδειάζει» Μαξίμου η Άννα

Άδειασμα προς την κυβέρνηση επεφύλαξε η Άννα Διαμαντοπούλου, που τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της νομικής αναγνώρισης του όρου γυναικοκτονία. «Θα έλεγα ναι, λοιπόν, σε μια τέτοια νομοθετική εξέλιξη. Και καταλήγω στο ότι θα πρέπει να το κάνουμε όχι γιατί θα έχει άλλη ποινική έκβαση, αλλά γιατί θα προσδιορίσει και θα κατανοήσουμε όλοι ένα πολύ συγκεκριμένο κοινωνικό γεγονός βίας και κακοποίησης», τόνισε η πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Αναζητούνται ευήκοα ώτα στο Μαξίμου που – πλην Βορίδη – κατοικείται από στελέχη και συμβούλους με εκσυγχρονιστικά γαλόνια.