Τηλεμαχία του Στέφανου Κασσελάκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, θα επιδιώξουν στην Κουμουνδούρου ενόψει ευρωεκλογών. Στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.  θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός, υπό την πίεση των μετώπων που περικυκλώνουν την κυβέρνηση, θα απορρίψει το debate.

Ads

Οπότε θα πλασάρουν προς τα έξω πως ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει την οδό της φυγομαχίας, όπως είχε γίνει και πριν τις εκλογές του 2023 ή του 2019 στις ανάλογες προσκλήσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Τότε, βέβαια δεν επηρεάστηκε ούτε στο ελάχιστο η λαϊκή ετυμηγορία καθώς ο Μητσοτάκης επικράτησε κατά κράτος στις κάλπες. Σε κάθε περίπτωση, πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ σοβαρού και αστείου, βρίσκουν πιο ενδιαφέρουσα μία μονομαχία, στο τηλεοπτικό στούντιο, μεταξύ Κασσελάκη – Ανδρουλάκη με έπαθλο τη δεύτερη θέση. Η εκδοχή αυτή, βέβαια, δεν μπαίνει καν στο τραπέζι της συζήτησης καθώς μία εικόνα αντιπαράθεσης των επικεφαλής της αντιπολίτευσης, θα έκανε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τρίβει τα χέρια του.

Οι ενδιαφερόμενοι για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ.

Ως γνωστό, οι προκριματικές εκλογές για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ θα διεξαχθούν στις 14 Απριλίου, με στόχο την ανάδειξη 35 υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος.

Ads

Οι νυν ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά δεν θα συμμετάσχουν στη σχετική διαδικασία ενώ «πέντε» συγκεκριμένες υποψηφιότητες θα ορίσει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι ο πρόεδρος θα θέσει ως προτεραιότητα να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σε υποψηφίους που είτε δεν μπόρεσαν να διακριθούν στις προκριματικές εκλογές είτε εκπροσωπούν κάποιες μειονότητες από την κοινωνία των πολιτών.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ενδιαφέρον για την Ευρωβουλή έχουν εκδηλώσει η Δώρα Αυγέρη, ο Γιώργος Τσίπρας, ο Νικόλας Φαραντούρης, η Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Αννα Βαγενά.  Αν μπει στο κόλπο, όμως, ο πρώην μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς τότε, όπως θεωρούν πολλοί, ο δρόμος των παραπάνω «αναγνωρίσιμων» για το Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες γίνεται «κακοτράχαλος».

Τα τάκλιν στον Ανδρουλάκη

Η στήλη έχει εγκαίρως ενημερώσει ότι «ψήνεται» η μετεγγραφή του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Θεόδωρου Ζαγοράκη στο ΠΑΣΟΚ. Στη Χαριλάου Τρικούπη, ωστόσο, δεν υποδέχονται όλοι με θέρμη τις σχετικές διεργασίες. Οι κακές γλώσσες, λένε ότι, η επιλογή του Μανώλη Χριστοδουλάκη να σχολιάσει αρνητικά την πιθανή ένταξη πρώην ποδοσφαιριστή στο ΠΑΣΟΚ δείχνει πως θέλει να πάρει θέση ενόψει ενός πιθανού αρνητικού αποτελέσματος στις ευρωεκλογές, που θα του επιτρέψει να αμφισβητήσει τον Νίκο Ανδρουλάκη. Κοινώς, να του κάνει τάκλιν την επομένη των ευρωεκλογών…

Την Παρασκευή το υπουργικό Συμβούλιο

Αύριο, Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί τελικά το υπουργικό συμβούλιο που αναβλήθηκε λόγω τη συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης αναμένεται να ανακοινωθεί το ύψος του νέου κατώτατου μισθού, που θα ισχύσει από την 1η Απριλίου. Ο πρωθυπουργός, μέσα από τις σχετικές ανακοινώσεις, θα επιδιώξει να υφάνει ένα αισιόδοξο αφήγημα, στον απόηχο και των στοιχείων της Eurostat που αποτυπώνουν ότι η Ελλάδα είναι προ τελευταία, μεταξύ των 27 της Ε.Ε., σε επίπεδο αγοραστικής δύναμης. Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης δεν αναμένεται να κάνει νύξη στο ζήτημα ενίσχυσης του μηχανισμού των Συλλογικών Συμβάσεων. Στη χώρα μας, μόνο το 25.8% περίπου των εργαζομένων καλύπτονται από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την ώρα που ο ευρωπαϊκός στόχος είναι στο 80%…Κατά τα άλλα, όπως υποστηρίζει ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα δεν είναι μπανανία.

Τα καρφιά προς Κασσελάκη

«Υπερβολή» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτήρισε ο Χρήστος Σπίρτζης το γεγονός πως ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε εκλογές με διεθνείς παρατηρητές. Στο στενό περιβάλλον του προέδρου, μάλιστα, το χτύπημα του πρώην υπουργού προκάλεσε έντονη ενόχληση καθώς έδωσε λαβές στην κυβέρνηση ώστε να βάλλει κατά του Κασσελάκη. Ο Σπίρτζης, ωστόσο, που ανά τακτά χρονικά διαστήματα φροντίζει να δείχνει την αμφισβήτηση του προς την ηγεσία δεν δείχνει κάνει πίσω.

«Δεν λαϊκίζω, ακόμη και αν πρέπει να διαφοροποιηθώ από κάποιους στο κόμμα μου ή άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε χθες, παραμένοντας αμετακίνητος στη θέση του. Στο μικροσκόπιο των συνεργατών του στρατευμένου προέδρου τέθηκε και η αποστροφή του Κώστα Ζαχαριάδη ότι «δεν είμαστε στο επίπεδο που είναι η Ζιμπάμπουε ή άλλες χώρες στις οποίες στέλνονται παρατηρητές».