Πιέσεις από πολλές πλευρές εντός του κόμματος δέχεται ο πρόεδρος Στέφανος, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο με αφορμή τις διάφορες παραφωνίες του τελευταίου διαστήματος. Λίγο το «μπαϊράκι» Τεμπονέρα που προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στην Κουμουνδούρου, λίγο η διαφορετική γραμμή κάποιων στελεχών στην ισότητα στο γάμο, λίγο από εδώ, λίγο από εκεί, έχουν μαζευτεί διάφορα που θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ο πρόεδρος. Για αυτό και είναι αρκετοί αυτό που του ζητούν να φέρει τα θέματα αυτά στα όργανα και να ζητηθούν εξηγήσεις. Τι θα κάνει ο πρόεδρος θα φανεί. Βέβαιο είναι οτι ήρεμο δεν το λες το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Δυσαρέσκεια για Σβίγκου-Βασιλειάδη

Πληροφορίες θέλουν πάντως τον Στέφανο Κασσελάκη να είναι έντονα δυσαρεστημένος και με τους γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργο Βασιλειάδη. Ο βασικός λόγος έχει να κάνει με την αδυναμία οργάνωσης της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την εκλογή συνέδρων . Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να μην είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο οργάνωσης των περιφερειακών προσυνεδρίων.

Τώρα τι μπορεί να σημαίνει αυτό θα φανεί εντός ολίγων ημερών στο συνέδριο του κόμματος.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Αναζητούν τον αίτιο

Μπορεί η εκδήλωση των τριών να τελείωσε χωρίς προβλήματα. Μπορεί τα φώτα τελικά να έπεσαν περισσότερο στον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος εμφανίστηκε έκλεψε τη δόξα και έφυγε στη μέση της εκδήλωσης, ωστόσο κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη συνεχίζουν να διαρρέουν ότι ο Μανώλης Χριστοδουλάκης έκανε κομβικό λάθος με την παρουσία του στη συγκεκριμένη εκδήλωση μαζί με τον Διονύση Τεμπονέρα και την Έφη Αχτσιογλου. Πρώτον μετά το βάρος της κριτικής που δεχόταν για την συμμετοχή του στην εκδήλωση όλο το προηγούμενο διάστημα είχε αναγκαστεί να λέει δημόσια ότι η απάντηση στο ερώτημα της εκδήλωσης είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Δεύτερον μετά την εκδήλωση κατέστησε τον εαυτό του ουρά Μεταξύ Νέας Αριστεράς και ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Οι κακές γλώσσες λένε ότι η πολιτική του απειρία αλλά και η βιασύνη του τον οδήγησε σε αυτό το λάθος και το έχει ήδη μετανιώσει, αναζητούν όμως ποιος τον παρέσυρε σε αυτήν την επιλογή, με αρκετούς να δείχνουν τον άλλοτε κραταιό συνδικαλιστή Χρήστο Πολυζωγόπουλο.

Ποιοι δυσφόρησαν με την ατάκα περί «χρεοκοπίας Καραμανλή»

Στα «ψιλά» της εκδήλωσης πέρασε πάντως η αντίδραση μερίδας των παρευρισκόμενων στην εκδήλωση στην αποστροφή του Μανώλη Χριστοδουλάκη να πως «πρέπει όλοι να πούμε καθαρά ότι το 2009 τη χώρα χρεοκόπησε η ΝΔ και ο Καραμανλής».

Στο σημείο αυτό μια μερίδα έσπευσε να εκφράσει την δυσφορία της αποδοκιμάζοντας τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Το ενδιαφέρον έχει να κάνει με το γεγονός πως η εν λόγω μερίδα των παρευρισκόμενων φέρεται να πρόσκειται στη Νέα Αριστερά, καταδεικνύοντας πως η προσέγγιση του νεότευκτου πολιτικού φορέα με το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη και … του Γιώργου Παπανδρέου έχει αρκετό ακόμη δρόμο να διανύσει.

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Χαρίζουν έδρες

Την περασμένη Δευτέρα έγιναν εκλογές για την περιφερειακή ένωση δήμων Αττικής οι οποίες είναι και προπομπός για την κεντρική ένωση δήμων Ελλάδος.
Αυτοδύναμη βγήκε η παράταξη της νέας Δημοκρατίας με 16 έδρες το ΠΑΣΟΚ πήρε πέντε έδρες το ΚΚΕ 3 και ο ΣυΡιζΑ 1.

Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι κανονικά η παράταξη του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να λάβει 6 έδρες. Έλα όμως που δεν τις πήρε γιατί οι «στρατηγοί» της μάχης δεν τα είχαν υπολογίσει σωστά. Εξηγούμαι: η παράταξη δικαιούται να εκλέξει με βάση το αποτέλεσμα τρεις δημάρχους. Στο ψηφοδέλτιο όμως είχαν μόλις δύο υποψηφίους δημάρχους και υπόλοιποι ήταν δημοτικοί σύμβουλοι. Έτσι η έδρα που τελικά ήταν να πάρει το ΠΑΣΟΚ πήγε στην πρώτη παράταξη η οποία αντί για 15 εν τέλει έβγαλε 16 έδρες.

Περασμένα μεγαλεία

Εντύπωση προκαλεί πώς το άλλοτε κραταιά οργανωτικά ΠΑΣΟΚ έκανε τόσο μεγάλο λάθος. «Στρατηγός» της μάχης αυτής σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ο Χρήστος Πρωτόπαπας, που έχει βρεθεί στο πλευρό του Χάρη Δούκα. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ δυσκολευόταν πάρα πολύ να βρει υποψήφιους δημάρχους για το ψηφοδέλτιο του καθώς τους περισσότερους αν και πασοκογενείς φέρεται να τους πίεζαν παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας να μην κατέβουν.

Οι οργανωτικές αρρυθμίες στο ΠΑΣΟΚ, φαίνεται πάντως να μην έχουν τελειωμό, καθώς κάποιο δημοτικοί σύμβουλοι του δημάρχου της Αθήνας Χάρη Δούκα δεν κατάφεραν να εκλεγούν στην γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ. Γεγονός που δημιουργεί προβληματισμό για το αν θα δώσει ο Χάρης Δούκας με αξιώσεις τη μάχη για την κεντρική ένωση Δήμων Ελλάδος.

(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Λησμόνησε τη συνταγματική αναθεώρηση

«Αν μας τιμήσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του, το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να καταργήσω όλες τις βουλευτικές ασυλίες – όλα τα βουλευτικά προνόμια.
Η Βουλή δεν θα εκθρέψει άλλον Κώστα Αχ. Καραμανλή» ήταν το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη στα κοινωνικά δίκτυα μετά την κατάθεση του πρώην υπουργού Μεταφορών στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το έγκλημα των Τεμπών. Ήδη, ωστόσο, αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν με το πνεύμα της διατύπωσης του προέδρου υπενθυμίζοντας ότι μια τέτοια παρέμβαση περνά μέσα από τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης…