Η στρατηγική διεύρυνσης της Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον εκσυγχρονιστικό χώρο προκαλούσε, ανέκαθεν, την ενόχληση της Χαριλάου Τρικούπη. Οι υποψηφιότητες δε, της πρώην υπουργού Eύης Χριστοφιλοπούλου και του πρώην διπλωματικού συμβούλου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Σωτήρη Σέρμπου στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο, προκάλεσε τα καυστικά σχόλια του περιβάλλοντος του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ads

Σε αυτό το φόντο, ο Ανδρουλάκης αναζητεί μία ρεβάνς ώστε να εξισορροπήσει τις εντυπώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει βολιδοσκοπήσει τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. και πρώην αρχηγό της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Θοδωρή Ζαγοράκη. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έχει ζυγίσει σοβαρά την πρόταση Ανδρουλάκη ώστε να φορέσει τα πράσινα με τον «ήλιο». Μία τέτοια μετεγγραφή, δεν προκαλεί το καθολικό χειροκρότημα της πασοκικής εξέδρας καθώς καταγράφονται – στα κοινωνικά δίκτυα των υποστηρικτών του κόμματος –  γκρίνιες για υποψηφιότητες χωρίς ισχυρό πολιτικό αποτύπωμα.

Δεξί εξτρέμ ο Βελόπουλος

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, πάντως, γνωρίζοντας ότι το (υπερ) δεξιό ακροατήριο της Ν.Δ. δυσφορεί με τα «κεντρώα ανοίγματα του κ. Μητσοτάκη» άπλωσε τα δίχτυα του. Ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός έχει καταντήσει τη ΝΔ υποκομματίδιο του Σημίτη: Υπουργοί σημιτικοί, βουλευτές σημιτικοί, στελέχη σημιτικά και πολιτική σημιτική. «Αρα, λοιπόν, το υποκομματίδιο της ΝΔ, δηλαδή του Σημίτη, δεν πρέπει να μιλάει», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος που προσδοκά το αβγάτισμα των δημοσκοπικών ποσοστών μέσα από την προσέλκυση απογοητευμένων νεοδημοκρατών.

Ο Λοβέρδος συμφωνεί με Κασσελάκη

Έναν απρόσμενο σύμμαχο βρήκε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τα δημόσια παράπονα που εξέφρασε για την αποσιώπηση των θέσεων του από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ads

Ο Ανδρέας Λοβέρδος – ορκισμένος εχθρός του Αλέξη Τσίπρα – εξέφρασε την άποψη πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. βάλλεται πανταχόθεν και δεν του έχει δοθεί το περιθώριο να εκφράσει τις πολιτικές του απόψεις.

Πόρτα του Ιερώνυμου σε Μητσοτάκη

Γέφυρες με την Εκκλησία αναζητεί, απεγνωσμένα, το Μαξίμου,  μετά το ρήγμα που προκάλεσε το νομοσχέδιο για την Ισότητα στο Γάμο. Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε, πριν από λίγες ημέρες με τον Ιερώνυμο. Η συνάντηση διεξήχθη κατόπιν πρωτοβουλίας του υπουργού Εξωτερικών, ωστόσο, δεν φαίνεται να είχε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα για την κυβέρνηση.

Ο Γεραπετρίτης επιθυμούσε, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, να ανοίξει τον δρόμο για μία συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ωστόσο πήρε την απάντηση «ότι ακόμα δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για κάτι τέτοιο». Κοινώς, ο Ιερώνυμος φέρεται να έριξε «ιερό άκυρο» στον Μητσοτάκη.

Θα εξαντλήσει τις προϋποθέσεις για το κοινοβουλευτικό αξίωμα

«Κύριε Μητσοτάκη Ιδού η Ρόδος! Ελάτε στο Κοινοβούλιο να αναμετρηθείτε με τις προτάσεις νόμων που θα καταθέσουμε. Ελάτε να μας κρίνει ο λαός. Με βάση αυτά που θα ψηφίσουμε στην Βουλή και όχι με βάση αυτά που κατασκευάζει ο μηχανισμός της προπαγάνδας σας» διαμήνυσε προς τον πρωθυπουργό – κατά την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – ο Στέφανος Κασσελάκης.

Το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. έδωσε ραντεβού στον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, χωρίς να είναι ο ίδιος βουλευτής, αναθερμαίνει τα σενάρια περί διεκδίκησης κοινοβουλευτικού αξιώματος, παρά τις σχετικές διαψεύσεις του προχθές στο MEGA.

Στη σκιά αυτής της πρόσκλησης, πολλοί αξιωματούχοι υποστήριζαν ότι ο Στ. Κασσελάκης, θα εξαντλήσει όλες τις προϋποθέσεις – κοινώς θα ζητήσει την παραίτηση των υποψηφίων βουλευτών Επικρατείας που προηγούνται – ώστε να ορκιστεί βουλευτής.

Ο Δένδιας αρχισυντάκτης

Το «παρών» στο East Macedonia & Thrace Forum ΙΙ στην Αλεξανδρούπολη έδωσε ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας. Στο συνέδριο παρευρέθηκαν μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου από το 2ο Λύκειο Ορεστιάδας, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «ΒΗΜΑ – Μαθητικές Εφημερίδες».

Μάλιστα, ο κ. Δένδιας τους παραχώρησε συνέντευξη και, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, ήταν μια αφορμή να θυμηθεί πως υπήρξε αρχισυντάκτης, στα μαθητικά του χρόνια, σε αντίστοιχο έντυπο.