Πυρ και μανία είναι ότι έχει απομείνει από την παραδοσιακή αριστερόστροφη βάση του ΣΥΡΙΖΑ με τα…περίεργα ανοίγματα του Κασσελάκη προς το χριστεπώνυμο πλήθος.

Ads

«Με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., με περισσή…μετριοφροσύνη, προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Τις φράσεις αυτές έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Hellas Journal, προκαλώντας ψυχρολουσία, ακόμα και σε υποστηρικτές του. Ο ίδιος, στα κοινωνικά δίκτυα, προτίμησε να κάνει ανάρτηση μίας φωτογραφίας του που τον απεικονίζει να διαβάζει το «Πιστεύω» στα αγγλικά, «στη Νέα Υόρκη, πλάι στους Ομογενείς μας», όπως γράφει ο ίδιος.

Στέλεχος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε με αιχμηρή διάθεση, προς τη στήλη ότι στο τέλος θα «εκδώσουμε και το ‘Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια’ με αριστερό περιτύλιγμα»…

Ads

Η πρωτιά Φαραντούρη

Ο Νικόλας Φαραντούρης «εξαργύρωσε» την υπερπροβολή του στα ΜΜΕ με την πρωτιά του σε σταυρούς, στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. για την ανάδειξη των υποψήφιων ευρωβουλευτών.

Ο καθηγητής και σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Κασσελάκη «έβαλε από κάτω» στην Αττική – όπως λένε στην Κουμουνδούρου – τον πρώην καλαθοσφαιριστή Νίκο Παππά, τη Σοφία Μπεκατώρου και τους Δημήτρη Παπανώτα, Μάριο Αθανασίου και Γιώργο Τσίπρα.

Στην ουσία αυτή είναι η πρώτη εξάδα στον μεγαλύτερο Νομό, παρά το γεγονός ότι η Κουμουνδούρου αποφεύγει να δώσει στη δημοσιότητα τον αριθμό των σταυρών.

Κατά τα άλλα η εντύπωση που μένει, από τη διαδικασία εκλογής των υποψηφίων, είναι ότι η βάση ψήφισε με κριτήριο την αναγνωρισιμότητα και όχι – σε πολλές περιπτώσεις – με γνώμονα τα βιογραφικά άλλων υποψηφίων που έμεινα, εκτός νυμφώνος.

Γαλάζια φροντιστήρια

Θυμάστε τα φροντιστήρια που πραγματοποιούνταν στη Ν.Δ. για να μεταπειστούν οι βουλευτές που διαφωνούσαν με τον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια; Τώρα, άλλαξαν…η ύλη των μαθημάτων αλλά και οι μαθητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές εκλήθησαν στην Πειραιώς για να πάρουν οδηγίες και κατευθύνσεις για την εκστρατεία τους από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Νίκο Ρωμανό, τους επικοινωνιολόγους Θωμά Βαρβιτσιώτη και Έρικ Παρκς, τον αναπληρωτή διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ Χρήστο Ζωγράφο, τη διευθύντρια Επικοινωνίας του Μεγάρου Μαξίμου Κύρα Καπή, τους Θανάση Νέζη και Γιάννης Σμυρλή.

Τους μεταφέρθηκε το μήνυμα να προτάξουν τη θετική ατζέντα, να προβάλλουν το κυβερνητικό έργο και κυρίως να αποφύγουν τις «παγίδες και τα αμφιλεγόμενα θέματα».

Ως προς το τελευταίο, εικάζεται ότι οι ευρωβουλευτές πρέπει να αποφύγουν, όπως ο διάολος το λιβάνι, το τρίπτυχο «Τέμπη, υποκλοπές, διαρροή emails”.

Υποθέτουμε πως ανάλογα ραβασάκια έχουν δοθεί σε συγκεκριμένα ΜΜΕ ή δημοσιογράφους ώστε να συντάσσουν και ερωτήσεις – χάδια προς τους γαλάζιους υποψηφίους…

Γκρίνιες για Μελέτη

Αναστάτωση, πάντως, στους κόλπους του στελεχιακού δυναμικού της Ν.Δ. προκαλεί και η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Ελεονώρας Μελέτη. Η αναγνωρισιμότητα της γνωστής τηλεπαρουσιάστριας – όπως και του επίσης υποψήφιου Γιώργου Αυτιά – φέρεται να έχει θορυβήσει  τους νυν ευρωβουλευτές – και εκ νέου υποψηφίους – Ευ. Μειμαράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Μ. Σπυράκη και Στ. Κυμπουρόπουλο.

Παράλληλα, εντός της Πειραιώς γινόταν λόγος για μία υποψηφιότητα, χωρίς πολιτικό αποτύπωμα που «απευθύνεται στο ακροατήριο του TikTok και του Instagram”.

Τα εγκώμια Λοβέρδου για Σαμαρά

«Ο Σαμαράς είναι ένας από τους καλυτέρους Έλληνες πρωθυπουργούς» ισχυρίστηκε ο επικεφαλής του κόμματος των Δημοκρατών, Ανδρέας Λοβέρδος.

Η αποστροφή αυτή ερμηνεύτηκε από την Πειραιώς, ως προσπάθεια πλαγιοκόπησης, του δεξιού ακροατηρίου της Ν.Δ. Ο πρώην υπουργός, μάλιστα, επιβεβαίωσε, τη φιλία που έχει με τον Άδωνι Γεωργιάδη και μετά έβαλε ως στόχο να εκλέξει δύο βουλευτές το κόμμα του.

«Αν είναι έτσι, κάποιος πάει κατευθείαν και στον Βελόπουλο που ενσαρκώνει μία πιο αυθεντική εκδοχή της ακροδεξιάς», επεσήμανε, γελώντας, παλιός βουλευτής της Ν.Δ. που θεωρεί τις τακτικές Λοβέρδου «ήδη αποτυχημένες»…