Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι εκτός από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών, μακραίνει και η λίστα των υποψηφίων για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου.

Ads

Η αντικατάσταση του Μαργαρίτη Σχοινά θεωρείται δεδομένη -αν και ο ίδιος φέρεται να επιθυμεί την ανανέωση της θητείας του- με το Μαξίμου να εξετάζει διάφορες περιπτώσεις.

Μια από αυτές αφορά τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, ενώ στη λίστα περιλαμβάνονται και άλλα κορυφαία ονόματα, όπως εκείνο του Κωστή Χατζηδάκη και της Νίκης Κεραμέως. Ξεχωριστή θέση φαίνεται να έχει η περίπτωση του υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου, ο οποίος αποτελεί στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη (αλλά και του Αντώνη Σαμαρά στο παρελθόν).

Τέλος, ενδιαφέρον για τη θέση φέρεται να έχει εκφράσει και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

Ads

Κορυφαίος υπουργός για το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προτείνει σε εν ενεργεία υπουργό να κατέβει στο ευρωψηφοδέλτιο, αν και όπως μαθαίνουμε η απάντηση ήταν πρωτίστως αρνητική.
Τον τελευταίο καιρό όμως και σύμφωνα με λεγόμενά του (της) προς τους συμβούλους του( της) το σκέφτεται…

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Ο «κανένας» για αντιπολίτευση

Τα τελευταία ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι ο «κανένας» υπερτερεί ως αντιπολίτευση, έχουν κάνει τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να προβληματιστούν έντονα.

Μιλήσαμε με κορυφαίο στέλεχος της αντιπολίτευσης και μας είπε ότι ο κανένας έχει να υπερτερήσει σε δημοσκόπηση από τη χούντα.

Αυτό μεταπολιτευτικά δεν το είχαμε ξαναζήσει μας είπε φανερά προβληματισμένος για το που πάει η όλη κατάσταση στην κεντροαριστερά.

Ο «καφές» για το μέλλον της Κεντροαριστεράς

Μετά τη σύναξη της Κηφισίας για την οποία έχει γίνει μεγάλος ντόρος, μαθαίνουμε ότι ένα άτυπο τραπέζι πέριξ της Ακαδημίας έχουν στήσει πρώην κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, κάθε Πέμπτη βλέπουν ένα η δύο πρώην η και νυν βουλευτές που αφορούν τον προοδευτικό χώρο.

Ο «καφές» περιλαμβάνει χαλαρή συζήτηση για το που πάει η κεντροαριστερά σήμερα και αν μπορεί να κυβερνήσει τα επόμενα χρόνια.

Μαθαίνουμε ότι ο τελευταίος καλεσμένος ήταν ο Αλέκος Παπαδόπουλος…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Λύσεις μέσω της διαμεσολάβησης

Οσον αφορά τα επιχειρηματικά μαθαίνουμε ότι στην ‘πιάτσα’ ακούγονται καλά λόγια για την lisis stegis και η οποία είναι εταιρεία συμβούλων διαμεσολάβησης στεγαστικών δανείων.

Η διαμεσολάβηση είναι θεσμοθετημένη από την Τράπεζα της Ελλάδος και στόχος της είναι να διευκολύνει την απόκτηση κατοικίας με στεγαστικό δάνειο, από την υποβολή της αίτησης έως και την εκταμίευση και είναι μία καινούργια υπηρεσία στην Ελλάδα αν και στην υπόλοιπη Ευρώπη κατέχει τα ηνία όσον αφορά τα στεγαστικά δάνεια.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ σύμφωνα με πελάτες και μεσίτες η αποτελεσματικότητά τους φτάνει σχεδόν στο 100% βοηθώντας τους στην αποσαφήνιση των διαφορετικών προϊόντων στεγαστικών δανείων, των προτάσεων για επιτόκια αλλά και ποια λύση είναι συμφέρουσα γι αυτούς.

Είναι ένας νέος θεσμός ο οποίος στηρίζει τους εν δυνάμει δανειολήπτες και στον οποίο θα αναφερθούμε εκτενέστερα στο μέλλον..

Έτοιμος για την «πρώτη γραμμή» ο Σακελλαρίδης

Νέα δυναμική εκτιμάται πως θα δώσει στη Νέα Αριστερά η ένταξη του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ως υπευθύνου Πολιτικού Σχεδιασμού του υπό διαμόρφωση φορέα.

Μάλιστα, ο ίδιος κατά πληροφορίες θα είναι στην «πρώτη γραμμή» της μάχης για τις ευρωεκλογές, καθώς αναμένεται να βρεθεί στο ψηφοδέλτιο.

Ειρήσθω εν παρόδω, η μετεξέλιξη της Νέας Αριστεράς σε κόμμα αναμένεται να επικυρωθεί στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο (2-3 Μαρτίου).