Σεισμικές δονήσεις προκάλεσε στο «Χ» η σκωπτική ανάρτηση του Στέλιου Πέτσα για το λουκέτο στην καθημερινή έκδοση της «Αυγής». Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος έγραψε «με Κασσελάκη δεν ξαναξημερώνει η Αυγή! Περαστικά “σύντροφοι”, αναμενόμενο αφού βγάλατε αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ έναν τουρίστα…» προκαλώντας τη μήνι των χρηστών  στα κοινωνικά δίκτυα από τη στιγμή που ο συγκεκριμένος είναι ταυτισμένος με τη γνωστή λίστα της σκανδαλώδους χρηματοδότησης ΜΜΕ.

Ads

Το οξύμωρο είναι το εξής: Ότι ο Στέλιος Πέτσας παραχώρησε συνέντευξη στο περασμένο – και τελευταίο μέχρι τώρα – φύλλο της Αυγής της Κυριακής, επομένως εγκαλείται και για μικροψυχία!

Η διαφοροποίηση της Όλγας

H Όλγα Γεροβασίλη επιχείρησε, πάντως, να βγει από το κάδρο της απόφασης για του λουκέτο στην ιστορική εφημερίδα.

Αφού κατέθεσε τη διαφωνία της για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου, σημείωσε πως η ίδια απουσίαζε από τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού που έγινε μετά τις ευρωεκλογές (18 Ιουνίου) και πήρε την σχετική απόφαση, καθώς ήταν ομιλήτρια σε Συνέδριο. Το γεγονός, πάντως, ότι το πολύπειρο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ  βγήκε κατά της απόφασης, δεν σημαίνει ότι εκφράζει απαραιτήτως και τον Αλ. Τσίπρα, με τον οποίο έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας.

Ads

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε επίσης δώσει το πράσινο φως για το λουκέτο στην ημερήσια έκδοση, πριν τρία χρόνια, αλλά έκανε τελευταία στιγμή πίσω λόγω των αντιδράσεων των παραδοσιακών ψηφοφόρων και κάποιων παλιών στελεχών, που πλέον δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό άλλωστε ο Τσίπρας, που βρίσκεται στο Στρασβούργο, δεν έχει τοποθετηθεί έστω δια του πληκτρολογίου.

Πλουμπίδης ή Μπελογιάννης;

Το κλείσιμο της «Αυγής», ούτως ή άλλως, είναι το θέμα που προκαλεί θραύση και στη διαδικτυακή σφαίρα, με την ιστορική φωτογραφία του Πλουμπίδη που κρατάει την εφημερίδα, να πρωταγωνιστεί στις αναρτήσεις των αριστερόστροφων χρηστών.

Φυσικά δεν λείπουν και τα ειρωνικά σχόλια για το αν όντως πρόκειται για τον Πλουμπίδη ή τον Μπελογιάννη, με αφορμή το γεγονός ότι πρόσφατα ο Κασσελάκης συνελήφθη αδιάβαστος για το πρόσωπο της φωτογραφίας.

Ως γνωστόν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει ότι πήγε στο σπίτι του Μπελογιάννη στην Πελοπόννησο και συγκινηθεί όταν τον είδε να κρατάει την «Αυγή» σε φωτογραφία…

Ο «αδικημένος» Καλαφάτης

Στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. πολλοί εστίασαν στη στάση που θα κρατήσει ο Σταύρος Καλαφάτης, που ωστόσο δεν σήκωσε τους τόνους.

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. εκλέγεται στην Α΄ Θεσσαλονίκης – στην ίδια περιφέρεια με τον Κώστα Γκιουλέκα – και θεωρείται ως ο πιο δυσαρεστημένος μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Την περίοδο της ψήφισης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ο Καλαφάτης – όπως αναφέρουν από το περιβάλλον του –  έδινε μάχη για να πείσει τους βουλευτές να υπερψηφίσουν, την ώρα που ο Γκιουλέκας έκανε το αντάρτικό του, δίχως να βάλει σταγόνα νερού στο κρασί του.

Λίγους μήνες μετά, ο Γκιουλέκας έχει μπει στην κυβέρνηση και ο Καλαφάτης βλέπει τον άμεσο ανταγωνιστή του –τον είχε περάσει για μόλις 1.600 ψήφους– να ορίζεται υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης. Όπως λένε, άλλοι γαλάζιοι βουλευτές, «ένα δίκιο το έχει ο Καλαφάτης».

Μητσοτάκης – Βέμπερ τράβηξαν το χαλί κάτω από τον Μεϊμαράκη

Δεν έχουν κοπάσει τα σχόλια στο γαλάζιο στρατόπεδο αναφορικά με την παταγώδη αποτυχία της ΝΔ να εκλέξει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, καθώς ήρθε τελευταίος κατά τη σχετική ψηφοφορία.

Οι παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ, θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός «δεν ξέχασε» το άδειασμα που επεφύλαξε ο κ. Μεϊμαράκης στην κυβερνητική στρατηγική, γύρω από το ζήτημα της ακρίβειας, που εστίαζε αποκλειστικά στην επιστολή Μητσοτάκη προς την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

«Η ακρίβεια δεν αφορά τις Βρυξέλλες» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Υπό αυτό το πρίσμα, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι, ο κ. Μητσοτάκης σε συνεργασία με τον Μ. Βέμπερ (είναι «μανούλα» στην ίντριγκα) τράβηξαν το χαλί κάτω από τον Μεϊμαράκη.

Η διάρρηξη, άλλωστε, των όποιων δεσμών εμπιστοσύνης του Μαξίμου με τον «πιστό στρατιώτη της Ν.Δ.» είχε πιστοποιηθεί με τον ορισμό της έμπιστης Ελίζας Βόζεμπεργκ στη θέση της επικεφαλής της ευρωομάδας της Ν.Δ,  με πρόσχημα τη στήριξη Μεϊμαράκη για την Αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Δεξιάς.