Τι γράφουν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδα σήμερα, Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου.

Ads

«Νέος φόρος σε όσους έχουν Ι.Χ.» γράφει η Δημοκρατία και κάνει λόγο για «εφιαλτικά σχέδια επιβολής, ακόμη μεγαλύτερων φόρων στις τιμές των καυσίμων, με “δόλωμα” δήθεν ελαφρύνσεις στα τέλη κυκλοφορίας του 2017, αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σε (άλλη μία) τηλεοπτική εμφάνισή του προχθές το πρωί».

image

Στο «νέο μοντέλο για τη φορολογία ΙΧ» αναφέρεται η εφημερίδα «Έθνος»: «Ανατροπές στη φορολογία των ΙΧ αυτοκινήτων, με μεταφορά του βάρους από την κατοχή στη χρήση, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Το νέο μοντέλο φέρνει αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, μείωση των τελών κυκλοφορίας και αναπροσαρμογές στα τεκμήρια διαβίωσης και στο τέλος ταξινόμησης».

Ads

image

Τις «ευκαιρίες για σύνταξη έως και 8 χρόνια νωρίτερα», παρουσιάζει ο Ελεύθερος Τύπος. «Ποιοι μπορούν να παρακάμψουν τα 67 και να αξιοποιήσουν τα παράθυρα της νομοθεσίας με βάση τα έτη ασφάλισης. Πώς μπορούν οι γυναίκες να αναγνωρίσουν χρόνο εργασίας. Τι ισχύει για Δημόσιο, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Ταμεία ΔΕΚΟ, τραπεζών και Τύπου. Όλες οι κατηγορίες ασφαλισμένων που αποφεύγουν τα 62 για μειωμένη σύνταξη».

image

Για «αφετηρία νέας περιόδου ασταθείας» κάνει λόγο η ΕΣΤΙΑ και αναφέρει πως «η υπερψήφιση του προϋπολογισμού του 2016 από 153 βουλευτές επιβεβαιώνει το συμπέρασμα που προέκυψε και από το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ελάχιστες ημέρες πριν την συζήτηση στο Κοινοβούλιο επί του προϋπολογισμού».

image

«Δούρειος Τύπος» είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου της Εφημερίδας των Συντακτών. «Σαν άλλος Δούρειος Ίππος, λίγο πριν από την αξιολόγηση, η γερμανική εφημερίδα “Ντι Βελτ” αποκαλύπτει έκθεση του Γερμανού πρέσβη στην Ελλάδα, την οποία παρουσιάζει ως ακυβέρνητη χώρα, προωθώντας τα γνωστά σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης».

image

«Ζήσε Μάη μου να δεις λεφτά» αναφέρουν τα Νέα στο πρωτοσέλιδό τους. Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μήνυμα από το βήμα της Βουλής έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, ότι ετοιμάζεται για μάχη στο θέμα των συντάξεων. «Θα ματώσουμε, αλλά θα τα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια», είπε, ενώ οι δανειστές που έχουν ξαναδεί να παίζεται το ίδιο έργο είναι έτοιμοι για τη μητέρα των μαχών του Ασφαλιστικού, που δεν αποκλείεται να διεξάγεται μέχρι τον Μάρτιο».

image

Τέλος η Kontra News γράφει για «συγγενείς πολιτικών έπαιρναν μίζες και τις κατέθεταν στην Ελβετία». «Η κυβέρνηση έχει χρέος απέναντι στο λαό που περνάει τραγικές ημέρες, να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των φοροφυγάδων και κυρίως των συγγενών των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή τραγωδία και εμφανίζονται με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ στην Ελβετική τράπεζα».

image