«Κρυμμένη» μέσα στο Προϋπολογισμό της Μονάδας Οργάνωσης και Διοίκησης Αναπτυξιακών Έργων και όχι σε αυτή του υπουργείου Ανάπτυξης, βρέθηκε η δαπάνη για την πολυσυζητημένη «χλιδάτη» ανακαίνιση στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση.

Ads

Το ζήτημα απασχόλησε τις προηγούμενες μέρες τα ΜΜΕ κυρίως για τις πληροφορίες για την αγορά μπανιέρας και πολυτελούς στρώματος στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού, που βρίσκεται στον 5ο όροφο του κεντρικού κτιρίου στην Πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, που αποκαλύπτει το tvxs.gr,  «εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης ύψους 24.800,00 Ευρώ για την πραγματοποίηση και πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού της (Μ.Ο.Δ.) Α.Ε, οικονομικού έτους 2020 για διαμόρφωση χώρων Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ν. Παπαθανάση, με χρόνο υλοποίησης 27/08/2020-31/12/2020».

image

Ads

Η δαπάνη των 25.000 ευρώ για την ανακαίνιση του γραφείου, επιβεβαιώνει το θόρυβο που προκλήθηκε και κρίνεται ιλιγγιώδης από πηγές του υπουργείου και, ειδικότερα, από πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης που γνωρίζουν το ύψος των δαπανών πριν και μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία.

Τη δική του απάντηση έδωσε αντί του κ. Παπαθανάση, ο Άδωνις Γεωργιάδης, επιχειρώντας να αποσοβήσει το θόρυβο και να «διασκεδάσει» τις κακές εντυπώσεις. Ανάρτησε στο twitter την δήθεν, όπως λέει, «πολυτελή» μπανιέρα και το «διπλό» κρεβάτι, τα οποία, αν είναι αυτά, δεν ανταποκρίνονται πράγματι στο κόστος. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση γιατί εγκρίθηκαν 24.800 ευρώ; Ποιος κορόιδεψε ποιον;

image