Θέση υπέρ του Άδωνι Γεωργιάδη παίρνει προκαταβολικά το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα» αναφορικά με έρευνα των New York Times που ακόμα δεν έχει δημοσιευθεί και το σχετικό άρθρο του Γιώργου Παπαχρήστου επιχειρεί να αποδομήσει -εξίσου προκαταβολικά- την εγκυρότητα και αξιοπιστία της πολυβραβευμένης με Πούλιτζερ αμερικανικής εφημερίδας.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, το ρεπορτάζ των NYT φέρεται να εμπλέκει τον Άδωνι Γεωργιάδη -την περίοδο που ήταν υπουργός Ανάπτυξης- και τον τεχνολογικό κολοσσό Huawei, σε υπόθεση διαφθοράς και δωροδοκίας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μυστικές υπηρεσίες -o Γιώργος Παπαχρήστου υποθέτει πως είναι της Λιθουανίας- παρακολουθούσαν, για λογαριασμό των ΗΠΑ, τον κινεζικό κολοσσό της υψηλής τεχνολογίας Huawei και τις δραστηριότητές του, στην Ευρώπη. Η παρακολούθηση συμπίπτει χρονικά, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, με την πίεση που ασκούσαν οι ΗΠΑ στην εταιρία Huawei, και μέσω αυτής στην Κίνα, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαχρήστου γράφει, ειρωνευόμενος το ρεπορτάζ και τους δημοσιογράφους του αμερικανικού εντύπου, ότι «κατά τους ΝΥΤ που ακούγεται ότι θα δημοσιεύσουν αυτή την ιστορία (έπειτα από μια σύντομη περιοδεία των διακινητών της σε ορισμένα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία δεν “τσίμπησαν”), ο Αδωνις δωροδοκήθηκε για να ευνοήσει από τη θέση του την Huawei ώστε να πάρει τη μεγάλη δουλειά του 5G στην Ελλάδα!!!».

Ads

Μάλιστα, «Τα Νέα» αναφέρουν ότι οι New York Times απευθύνθηκαν στην ελληνική κυβέρνηση και στον ίδιο τον υπουργό, αναζητώντας απαντήσεις στα ερωτήματα που προέκυψαν από την έρευνά τους, με την εφημερίδα του ομίλου Μαρινάκη να παραθέτει με λεπτομέρειες κυρίως τα επιχειρήματα της πλευράς Γεωργιάδη, πριν καν γίνει γνωστό το πραγματικό περιεχόμενο της έρευνας.

Τι ισχυρίζεται ο Γεωργιάδης

Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» επικοινώνησε χθες Τετάρτη (27/9) με τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του καμία σύμβαση δεν υπέγραψε με την Huawei, ούτε συμφωνία έκανε, ούτε καμιά κινεζική επένδυση υψηλής τεχνολογίας έγινε στην Ελλάδα, ούτε ανάθεση υπήρξε ποτέ.

Για τα τρία laptop και το «έξυπνο» ρολόι που παρουσιάζει ο κ. Παπαχρήστος ως τα επίμαχα τεκμήρια των NYT για την υπόθεση δωροδοκίας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρει ότι τα αγόρασε και έχει και τις αποδείξεις. Οι ΝΥΤ, σύμφωνα πάντα με τον Γιώργο Παπαχρήστο, θα αναφέρουν ότι ο τότε υπουργός Ανάπτυξης επισκέφτηκε προεκλογικά τα γραφεία της Huawei στην οδό Μιχαλακοπούλου, και συνομίλησε με υπαλλήλους.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ως μοναδικό «έγκλημά» του, ανέφερε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ότι:

«Ότι ο παιδικός του φίλος Θ. Ταμβακίδης εργαζόταν στα εδώ γραφεία της εταιρείας, και κάπως έτσι στήθηκε ολόκληρο το εποικοδόμημα της… κωμωδίας που προανέφερα. Διότι παρακολουθώντας τα τηλέφωνα της Huawei οι λιθουανοί πράκτορες φαίνεται να έπεσαν και πάνω σε συνομιλίες του Ταμβακίδη, που έλεγε ότι συναντήθηκε με τον Άδωνη – πράγμα το οποίο για τους πράκτορες, όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται, πρέπει να συνιστούσε και κρίσιμη… απόδειξη, αν συναντιούνται και πόσο συχνά, δυο παιδικοί φίλοι».