Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση της Επιστημονικής Επιτροπής, κατά την οποία καταγράφηκαν διαφωνίες των ειδικών για πολλά ζητήματα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα αυστηρότερα μέτρα για την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, στις 6 το πρωί, και μέχρι – τουλάχιστον – τις 15 Φεβρουαρίου

Ads

Όπως ανακοινώθηκε:

  • Το Σαββατοκύριακο θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 18:00.
  • Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά για όλες τις βαθμίδες, πλην των Λυκείων που θα συνεχίσουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση.
  • Στο λιανεμπόριο, σταματάει το click in shop, δηλαδή η είσοδος στο κατάστημα με προκαθορισμένο ραντεβού, που ίσχυε για την ένδυση, την υπόδηση και τα βιβλιοπωλεία. Όλα τα καταστήματα θα λειτουργούν με click away από Δευτέρας έως Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και μόνο. Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν. Το Σάββατο το σύνολο της αγοράς θα παραμένει κλειστό, πλην των σούπερ μάρκετ, των καταστημάτων τροφίμων, των φούρνων, των βενζινάδικων και των φαρμακείων και μόνο και από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Διευκρινίζεται ότι και η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο.
  • Οι χώροι λατρείας λειτουργούν με τον τρόπο που ισχύει μέχρι σήμερα.