Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Ads

Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως θα προσπαθήσει να στείλει ορισμένα μηνύματα, εντός κι εκτός του κόμματος, κι ενώ οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων συνεχίζονται, με τον κλοιό να σφίγγει ολοένα και περισσότερο γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα, γαλάζια στελέχη εκτιμούν πως η συγκεκριμένη συνεδρίαση είναι η πιο κρίσιμη των τελευταίων μηνών. Έτσι, ο Κ. Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να εκπέμψει μηνύματα ενότητας και συσπείρωσης, τονίζοντας πως δεν έχει κάτι να κρύψει.

Συγκεκριμένα για το σκάνδαλο των υποκλοπών, φαίνεται πως θα υπογραμμίσει πως το Predator δεν σχετίζεται με το Μαξίμου και πως ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί τα δημοσιεύματα για να δημιουργήσει ρήξη στο εσωτερικό του κόμματος. Μάλιστα, αναμένεται να δοθούν και οδηγίες στα κομματική στελέχη για το πώς πρέπει να κινηθούν σε αυτή την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Ads

Αντικείμενο της συζήτησης στον Επιτροπή θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες και η κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τις εθνικές αλλά και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.