Οι καλλιτέχνες  και οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό, συνεχίζουν την πολύχρωμη διαμαρτυρία τους, για τη μη ένταξη της πλειοψηφίας αυτών στα μέτρα στήριξης.

Ads

Ο Δημήτρης Μυστακίδης, με τη συμμετοχή του Γιοβάν του Bufos Puppet Theatre και με συμπληρωματικά πλάνα του Αντώνη Μανδρανή και της Δάφνης Καμπουράκη, περιγράφει με το παρακάτω τραγούδι, τι έπαθαν οι ομότεχνοι του, που δεν είχαν μπλοκάκι, γιατί δεν άντεχαν να πληρώνουν τα 600 ευρώ.

Το τραγούδι έχει τον τίτλο «Το ένσημο του Μάρτη»

«Μουσικοί, τραγουδιστές, ηχολήπτες, φωτιστές, αλλά και όλοι οι καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στο θέαμα-ακρόαμα που εξαιρούνται από το επίδομα των 800€, μπορεί για τους αρμόδιους να είναι αόρατοι, αλλά δεν ζουν σαν αερικά.» γράφει ο μουσικός.

Σε ένα άλλο βίντεο, που κυκλοφόρησε στο You Tube, αναζητείται η υπουργός Λίνα Μενδώνη, μέσω silver alert. To κείμενο γράφει «Μετά από  24 μέρες καραντίνας .

Ads

Μετά από 3 μήνες χωρίς εργασία και με μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον.

Μετά από 10δες υπομνήματα από τα σωματεία εργαζόμενων  στο θέαμα ακρόαμα προς τα αρμόδια υπουργεία που μένουν αναπάντητα ,αναγκαζόμαστε να αναζητήσουμε την υπουργό πολιτισμού να μας δώσει απαντήσεις .

Ποτέ θα αποφασίσει το υπουργείο Πολιτισμού να στηρίξει τους εργαζόμενους στον πολιτισμό;

Ποτέ θα αποφασίσει η Υπουργός να πάρει θέση και τις ευθύνες που τις αναλογούν;»