Παίρνει πίσω τα όσα είπε χθες Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης στη Βουλή, προσπαθώντας να δικαιολογήσειον τον πλειστηριασμό του σπιτιού της Ιωάννας Κολοβού και τις τραγικές εικόνες που τον συνόδευσαν.

Ads

Ειδικότερα, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό, ο κ. Σκυλακάκης ισχυρίστηκε πως το σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου πλειστηριάστηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τον Μάρτιο του 2019 και καταλογίζοντας «υποκρισία» στον κ. Τσίπρα που την επισκέφθηκε στο σπίτι της.

Η δήλωσή του προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ταυτόχρονα αναπαράχθηκε από φιλοκυβερνητικούς στα μμε και στα social media.

Συγκεκριμένα χθες Τετάρτη (23/11) είχε πει στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής: «Ανοίγω την σχετική ιστοσελίδα, που είναι δημόσια πληροφορία, γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παρά μόνο δημόσιες πληροφορίες σε αυτό το θέμα, και βλέπουμε: Ημερομηνία δημοσίευσης πλειστηριασμού, 20.03.2019, την 12η ώρα και 11 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα. Στις 20.03.2019 ποια κυβέρνηση υπήρχε; Θα μου θυμίσετε; Ποια κυβέρνηση ήταν που βγήκε το σπίτι της κυρίας αυτής στον πλειστηριασμό; Πρώτη κατοικία. Ποια κυβέρνηση υπήρχε; Με ποιανού νομοθεσία βγήκε στον πλειστηριασμό; Με ποιανού τη νομοθεσία βγήκε;».

Ads

Ωστόσο, σήμερα Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επανήλθε μιλώντας στη Βουλή στην συζήτηση του Προϋπολογισμού και μετά τις αντιδράσεις της τομεάρχη Οικονομικών κας Αχτσιόγλου και του κ. Φάμελλου, και όχι μόνο, καθώς εάν ανατρέξει κάποιος στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα διαπιστώσει πως παρά τον αρχικό ορισμό του πλειστηριασμού τον Μάρτιο του 2019, αυτός δεν εκτελέστηκε, λέγοντας: «Δεν είπα ότι έγινε πλειστηριασμός το 2019, μίλησα για την δημοσίευσή του».

Ανακοίνωση-απάντηση στο «ψέμα του κυρίου Σκυλακάκη» εξέδωσε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με αφορμή τα λεγόμενα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ότι ο πλειστηριασμός του σπιτιού της Ιωάννας Κολοβού είχε γίνει επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υπουργός Οικονομικών, επισημαίνει ότι «το ψέμα του κ. Σκυλακάκη ότι ένας πλειστηριασμός που έγινε τον Μάρτιο του 2022 έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είναι τόσο χοντρό που δεν θα άξιζε καν ειρωνικού σχολίου» και στη συνέχεια παραθέτει 13+1 στοιχεία που ξεκαθαρίζουν όπως λέει μια και καλή τα πράγματα.